Je libo další nohu, křídla, nebo drápy? V kung-fu akci Biomutant můžete svou postavu upravit dle libosti
zdroj: tisková zpráva

Je libo další nohu, křídla, nebo drápy? V kung-fu akci Biomutant můžete svou postavu upravit dle libosti

22. 8. 2017 19:05 | Novinky | autor: Adam Homola |

Za to, že Nordic jen slepě nevyzobává jednu odkoupenou značku THQ za druhou, ale snaží se i o něco nového, mu patří plusové body. A za originalitu nově oznámené hry Biomutant si zaslouží bonus. Právě Biomutant je ona tajemná, před Gamescomem neoznámená akční hra v otevřeném světě plném kung-fu, s jakousi divnou veverkou v hlavní roli, chystaná na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Biomutant má na svědomí studio Experiment 101, které by chtělo svoji novotu vydat pod hlavičkou THQ Nordic někdy příští rok. Ve hře se v kůži hodně nestandardního a hodně tvárného hrdiny podíváte do postapokalyptického světa zmítaného nepokoji.

Vašimi činy pak neklidný svět buď zachráníte a budete hrdina, nebo ho dovedete k ještě temnějšímu osudu. A jaký to je svět! Velký a otevřený, a ještě v něm běžné lidi nahrazují zvláštní chlupáči. Konvenční výzbroj pro změnu ustoupila kung-fu v kombinaci se střelnými zbraněmi.

zdroj: Archiv

Hlavní fór hry spočívá v něčem, co některým z vás připomene například Evolve, a ani ta určitě nebyla první a jediná. Celý Biomutant totiž bude stát a padat na možnosti měnit schopnosti i vzhled hlavního hrdiny skrze všemožné silné mutace, bionické protézy a zbraně. Stačí se zmutovat jen trochu a můžete ovládat telekinezi, nebo se zmutovat víc a umět levitovat.

Když budete mít náladu a požadované prostředky, necháte si narůst velké drápy. Jindy zase křídla, nebo si můžete k tělu přimontovat robotickou nohu. Všechny tyhle zlepšováky nebudou mít navíc vliv jen na váš vzhled, ale i na vaše statistiky, schopnosti a způsob, jakým hrajete. Souboje budou ve hře probíhat v reálném čase, tudíž na nějaké důmyslné promýšlení taktik a postupů čas nebude – kung-fu a střelné zbraně je potřeba kombinovat rychle a zručně, jinak vás stihne smrt.

zdroj: Archiv

Variabilita přitom nebude omezena pouze na vaše tělo a bouchačky. Bojové styly a chvaty se budou společně s vámi vyvíjet v průběhu hry, a to buď přirozenou progresí, nebo tréninkem u příslušných mistrů. Ve výsledku by měl soubojový systém nablízko nabízet velkou svobodu pohybu a chvatů. Celé to pak doplňuje crafting s (údajně) bohatými možnostmi pro tvorbu prakticky čehokoliv, co můžete třímat v pracce nebo nosit na sobě.

Tohle všechno se vám bude víc než hodit, protože svět Biomutanta není jen postapokalyptický, ale také nebezpečný. Od vysokých hor přes malebná jezera až po podzemní tunely, všude na vás bude číhat plejáda zajímavých nepřátel. Těm se ale můžete klidně vyhnout a prostě utéct či ujet za pomoci různých mechů, rogal, balónů, zvířat, raketových lyží a dalších exotických vozidel.

Biomutant svým názvem sice zní možná trochu béčkově a studio Experiment 101 není prověřenou stálicí na trhu, ale jinak hra působí až překvapivě zajímavě a svěže. A to jak svým vzhledem a stylem, tak i nápady. Ty samozřejmě nejsou stoprocentně originální a v té či oné formě jsme je už někde viděli, ale pokud to do sebe všechno zapadne tak, jak tvůrci slibují, mohla by se ze hry příští rok vyklubat solidní akční jízda.

Nejnovější články