Je to potvrzené: další Call of Duty bude z druhé světové války a od Sledgehammer Games
zdroj: tisková zpráva

Je to potvrzené: další Call of Duty bude z druhé světové války a od Sledgehammer Games

24. 4. 2017 10:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak se koncem března spekulovalo (viz článek), letošní díl Call of Duty skutečně zamíří zpět do druhé světové války. Stejně tak se potvrdilo, že na hře pracuje studio Sledgehammer Games, které má v rámci série na svědomí například CoD: Advanced Warfare. K oficiálnímu potvrzení identity hry, po němž bude následovat odhalení detailů ve středu v 19:00, se přidaly i uniklé materiály, podle kterých hra vyjde 3. listopadu.

Oficiální oznámení obstaral Michael Condrey ze Sledgehammer Studios v rámci videa na Twitteru. Condrey už loni v listopadu říkal, že by se rád s týmem vrátil k tématu druhé světové války a stylu Bratrstva neohrožených. Nutno říct, že v té době už muselo studio na hře pracovat víc než rok, takže jeho "rád bych se vrátil" bylo spíš "už na tom pracujeme".

Pokud by vám jako důkaz nestačil Condrey a jeho slova před Churchillovým muzeem v Londýně, oficiální stránky hovoří jasně. Hra se jmenuje Call of Duty WWII a k jejímu oficiálnímu představení dojde ve středu v sedm hodin večer. Podle výstroje vojáků z oficiálních materiálu jsme odhadovali, že ve hře určitě bude Den D, což potvrdily i nově uniklé letáky.

Když si odmyslíme bombastické a obsahově prázdné věty, zůstává už jen několik faktů. Hra začne vyloděním v Normandii a následně vás kampaň povede napříč Evropou „na ikonické lokace“. Z kontextu chápu, že půjde jen o západní frontu. Když k tomu přidám Condreyova slova o Bratrstvu neohrožených a zmínce o „poutech přátelství“, snad budeme sledovat v rámci kampaně celou jednotku, a nejen příběh osamělého vlka za nepřátelskými liniemi. Důraz na klasické propriety válečného filmu bývá prostě lepší a disponuje mnohem větším potenciálem pro emocionální okamžiky.

letáčku se dá vyčíst, že kromě kampaně a multiplayeru zde bude klasický kooperativní mód, který bude snad zasazený do reálného válečného prostředí. Alespoň to usuzuji z absence zmínek o zombiích nebo mimozemšťanech.

Poslední zajímavou informací je, že za předobjednání hry dostanete přístup do uzavřené bety. Osobně návrat do druhé světové války vítám a ostatně, snahu přiblížit se Bratrstvu neohrožených také. Pokud zvládne tým Sledgehammer vyprávět dobrý válečný příběh, beru ho všemi deseti.

Nejnovější články