Jedna z nejlepších her loňského roku Tetris Effect nakonec vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Jedna z nejlepších her loňského roku Tetris Effect nakonec vyjde i na PC

17. 7. 2019 14:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tetris Effect je pravděpodobně tím vůbec nejlepším zpracováním Tetrisu za jeho dlouhou historii. Prakticky neměnná hratelnost už sice ničím nepřekvapí, ale přidejte k tomu fantastickou hudbu a přenádherné vizuální efekty reagující na vaše příkazy a máte o senzaci postaráno. Tetris Effect byl dosud výsadou PlayStationu 4, ale už za pár dní se rozšíří na počítače, i když pod další exkluzivitou…

Když se v dnešní době v případě PC verze jakékoliv hry zmíní exkluzivita, je vám hned jasné, že jde o Epic Games Store. Tomu se podařilo ulovit půl roku starý Tetris Effect. Nejde přitom o první PS4 exkluzivitu, která se z konzole dostane i na PC, jen aby byla další exkluzivitou Epicu. Stejný osud potkal/potká Heavy Rain, Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human.

Tetris Effect si z PS4 verze vezme veškeré její kvality, ale přidá i pár nových. Například odemčené rozlišení, který se nezastaví „jen“ u 4K a stejně tak odemčený framerate za předpokladu, že máte vypnutý Vsync. Hra bude podporovat ultra široké monitory a nabídne nová nastavení jako velikost a počet částicových efektů, filtrování textur a další.

zdroj: Archiv

Tetris Effect je sám o sobě špičkovou hrou (viz mou recenzi), nicméně přidejte k ní virtuální realitu a budete zcela pohlcení, ohromení, dalo by se říct smyslu zbavení, ale popravdě všechny vaše smysly budou v maximálním možném potěšení. PC verze hry naštěstí přijde s podporou VR headsetů od HTC a Oculu. Nepotřebujete je ke hraní, ale zážitek to výrazně vylepší.

O pohlednosti hry svědčí i fakt, že si vysloužila třetí místo v našich výročních cenách v kategorii Nejpůsobivější audiovizuální styl. Pokud po něčem takovém toužíte na PC, Epic Games Store vám nabídne Tetris Effect už 23. července. Zatím bohužel nezaznělo, jak dlouho bude exkluzivita trvat.

Nejnovější články