Ještě tento měsíc odstartují závody tahačů v oficiální simulaci FIA European Truck Racing Championship
zdroj: tisková zpráva

Ještě tento měsíc odstartují závody tahačů v oficiální simulaci FIA European Truck Racing Championship

9. 7. 2019 10:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kamiony jsou primárně určené k převážení nákladů, což si ostatně můžete vyzkoušet ve skvělé české série Truck Simulatorů. Někoho ale kdysi dávno napadlo nechat návěs doma a vyrazit s těžkou řvoucí bestií na okruh. Šílený nápad, který se stal populárním. A už tento měsíc dostanete jeho další herní adaptaci FIA European Truck Racing Championship.

Ve hře na vás čeká čtrnáct závodních okruhů, mezi kterými najdete například Laguna Seca, Circuit of the Americas, Fuji Speedway, Jarama, Misano, ale i slovenský Slovakiaring. Jejich ostré zatáčky otestují vaše řidičské dovednosti s Mercedesem, Volvem, Manem, Western Star, Freightlinerem a dalšími licencovanými kamiony ze čtyř desítek v nabídce.

Samozřejmě nebude chybět dvacítka oficiálních týmů a výběr těch nejlepších závodníků. V pěti singleplayerových a pěti multiplayerových módech bude vaším úkolem správně pracovat s přenosem váhy těžkých kolosů v zatáčkách, abyste z nich vyjeli o něco rychleji a dokázali tak předjet jednoho z 11 soků na trati.

Závody samotné se skládají ze čtyř sprintů, každý po 45 kilometrech. Bude to pořádná zátěž vašeho kamionu, u kterého si musíte hlídat opotřebování pneumatik a sami musíte chladit brzdy pomocí 200litrové nádrže s vodou. Nebudou chybět ani odpovídající penalizace za nečestné chování na trati. Zatím nepadla zmínka o kariéře, ale snad nebude úplně odfláknutá a ponese se třeba v duchu F1 2019.

FIA European Truck Racing Championship stojí na KT Enginu, který pohání další závodní hry vydavatele Big Ben Interactive jako například sérii WRC, TT Isle of Man a V-Rally 4. Zjevně ale musel doznat velkých změn, aby byl pocit z ovládání těžkého kolosu odpovídající skutečnosti.

Hra ještě v tomto měsíci vyjde na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

AKTUALIZACE 9.7.2019 13:44: Došlo k oznámení konkrétního data vydání, které připadá na 18. července.

Nejnovější články