Kam se dosud grand strategy nevydala: Stellaris vyjde na konzole
zdroj: tisková zpráva

Kam se dosud grand strategy nevydala: Stellaris vyjde na konzole

21. 8. 2018 10:05 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vesmírná strategie Stellaris je plná porozumění, tolerance a mírumilovného soužití, tedy když zrovna nehrajete za fašistické medúzy pevně odhodlané přeměnit vesmír na oceán krve (je slaná, dobře se v ní plave). Proto je případné, že se v rámci interplatformní spolupráce po hráčích na PC dočkají i konzolisté. Studio Paradox si na nějakou exkluzivitu nehraje a slibuje „první grand strategy, která na konzolích kdy vyjde.“

Čirou náhodou jsme si v redakci minulý týden dali GamesPlay PC verze Stellaris se všemi datadisky, takže kdo vůbec netuší, o co jde, ať se běží mrknout. Pokud byste si krátké shrnutí radši přečetli, jsem vám k službám: Stellaris je celkem konzervativní 4X vesmírná strategie, v níž prozkoumáváte a dobýváte vesmír, ovšem vyznačuje se pozoruhodným důrazem na vyprávění příběhů.

Můžou za to náhodně spuštěné, ale lidskou rukou připravené události, které občas jen dodávají vesmíru trošku barvy a pestrosti, občas kompletně změní směřování celé vaší říše. Můžete takhle najít památky po dávných civilizacích, omylem probudit prastaré zlo, nalézt doslova a do písmene ráj mezi hvězdami… Možností je nespočet, a co byste taky čekali jiného od tvůrců Crusader Kings II a Europa Universalis IV?

zdroj: Archiv

Konzolisté budou mít na výběr ze dvou edic – základní, která poskytuje hru plus všechny dosud vydané neplacené updaty, a deluxe, díky níž se majitelé dostanou i k menším DLC Plantoids Species Pack a Leviathans Story Pack, plus ještě k velkému rozšíření Utopia.

Stellaris se od svého původního vydání v roce 2016 posunula hodně kupředu, ale za spoustu pozitivních změn jsou zodpovědné právě updaty zdarma, takže není hned potřeba hrabat po placených rozšířeních, dokud si neosaháte základní hru.

Stellaris zdroj: tisková zpráva

Ono osahávání ovšem asi v brzké době nezačne – datum vydání zatím neznáme, jen víme, že Paradox rozpracovanou verzi svého nejnovějšího dítka předvede na Gamescomu. Třeba se k jeho stánku zatoulají Adam se Šárkou a o konzolové variantě Stellaris vám poreferují.

Stellaris zdroj: tisková zpráva

Stellaris zdroj: tisková zpráva

Stellaris zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články