Karetka Scrolls od tvůrců Minecraftu mění název a bude pokračovat zdarma na komunitních serverech
zdroj: tisková zpráva

Karetka Scrolls od tvůrců Minecraftu mění název a bude pokračovat zdarma na komunitních serverech

21. 6. 2018 14:26 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zopakovat úspěch Minecraftu je nadlidský, ne-li zhola nemožný úkol. Studio Mojang to před léty zkusilo s taktickou karetní hrou Scrolls a pohořelo jako svitek nacucaný lihem. V létě roku 2015, tedy pouhý půlrok po vydání hry, jsme se dozvěděli o ukončení podpory ze strany vývojářů. Servery nakonec běžely až do letošního února, kdy se nadobro vypnuly. Na druhou stranu nám bylo slíbeno odemčení hry úplně všem pomocí komunitních serverů. A tak se právě teď stalo.

Předně si zkuste zvyknout na nové jméno. Elegantní a snadno zapamatovatelné Scrolls jsou pryč, hra se nyní jmenuje nezajímavě Caller’s Bane. „Jsem si jistý, že tato změna má dobrý důvod. Možná se nám prostě nelíbilo, jak Scrolls zní,“ píše se v oficiálním vyjádření. Jde očividně o narážku na tehdejší spory s Bethesdou, která se vytasila s žalobou kvůli přílišné podobnosti původního názvu s jejich sérií The Elder Scrolls.

Teď, když už znáte nové jméno, se můžete směle pustit do hraní. Caller’s Bane je a bude navždy zdarma se vším všudy. Hru můžete stahovat z oficiálních stránek, a dokonce si můžete založit i vlastní server. Jinak se musíte připojit na server někoho jiného a sami tvůrci doporučují ten, o který se stará fan stránka Scrolls Guide.

zdroj: Archiv

Komunitní servery zároveň nabízejí spoustu prostoru pro úpravu hry. Majitelé serverů si mohou pohrát s balancem hry, změnit frekvenci získávání zlata a nových karet, úplně pozměnit pravidla hry, připravit hráčům nové zkoušky, nebo jim třeba hned od začátku dát přístup k úplně všem kartám.

Poslední jmenovaná možnost asi zaujme hlavně věrné fanoušky hry, protože ti přišli o veškerý postup. Úplně všichni začínají na zelené louce a je jen na vás, jestli si tím chcete znovu projít nebo dáte přednost kompletní sbírce. Jen musíte najít odpovídající server.

Scrolls rozhodně nebyla špatná hra, ale nedokázala zaujmout široké publikum, které by bylo ochotné sypat do ní mikrotransakce. Teď má Caller’s Bane šanci přivábit spoustu nových hráčů, kteří se nemusí obávat monetizace a nerušeně si užijí karetní hru s bojištěm. Tleskám vývojářům za tento vstřícný krok.

Nejnovější články