Karetní roguelike Slay the Spire oslavuje první milion novým módem
zdroj: tisková zpráva

Karetní roguelike Slay the Spire oslavuje první milion novým módem

2. 7. 2018 11:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Najít dnes mezi digitálními karetními hrami skutečný klenot není nic jednoduchého. Ve většině případů jde o prachobyčejné klony Magiců a Hearthstonu, které nemá cenu zkoušet ani v případě, kdy nevyžadují vstupní poplatek. Ale čas od času se objeví výjimka jako Slay the Spire – roguelike deckbuilding čistě pro jednoho, který k sobě přitáhl již milion hráčů (i díky letním slevám).

I já se řadím mezi milion šťastlivců, kteří se rozhodli podpořit dva vývojáře z Mega Crit Games a na oplátku si užít jejich svěží počin v předběžném přístupu na Steamu. Své dojmy z této karetky jsem se pokusil přenést na „papír“ v dojmech. To bylo před nějakými třemi měsíci a od té doby hratelnost zásadně nabobtnala.

Předně jsme se konečně dočkali dlouho očekávaného třetího hrdiny. Původního Ironclada a Silenta tedy doplňuje The Defect. Jde o robota, který v boji používá vyvolávané orby, co postupně útočí na nepřátele a spouští své pasivní schopnosti. Tedy opět velice odlišný přístup k hratelnosti.

zdroj: Archiv

Tento hrdina je ve hře již měsíc a odemkne se vám po jedné hře se Silentem (úspěšné i neúspěšné). Aktuální novinkou je nový herní mód Custom, ve kterém si připravíte výzvu na míru. Můžete si nastavit těžší i lehčí podmínky – postavit si vlastní balíček, nechat si vygenerovat jen jednu cestu bez možnosti rozhodování a jinak pozměnit pravidla hry, fungování karet, obchodníků, odpočinku atd.

Custom mód se vám odemkne až po získání achievementu „My lucky day“, který si zasloužíte za úspěšný průchod denní výzvou (Daily Climb). Současnou nabídkou to ale nekončí. Custom mód má být nástroj, do kterého se později přidá připravovaný nekonečný mód a kde budou hráči sdílet své vlastní modifikace s ostatními.

Slay the Spire je tak měsíc od měsíce větší a plnější hrou, která nepřestává ani po desítkách hodin bavit. Vydání je nicméně stále v nedohlednu, takže si musíte vystačit s early accessem. Steam sleva platí do 5. července, kdy místo obvyklých 16 eur zaplatíte 10.

Nejnovější články