Kariéra v závodech GRID vás do všech disciplín nutit nebude
zdroj: tisková zpráva

Kariéra v závodech GRID vás do všech disciplín nutit nebude

23. 7. 2019 10:06 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Poslední díly počítačových formulí nastavily laťku pěkně vysoko ve smyslu režimu kariéry v závodních hrách. Od nového GRIDu možná nemůžeme čekat srovnatelný důraz na rozhovory a další prvky zajišťující ještě realističtější zážitek mimo trať, ale zase to nevypadá, že by šlo o úplně odfláknutý mód.

Na úplném začátku vaší závodní kariéry si vytvoříte svůj vlastní závodní tým. Dáte mu jméno, logo a polepy vozidla. Pak už vás čeká jen koupit první vůz za počáteční kapitál, který vám samozřejmě neumožní sáhnout po těch nejlepších strojích. Na ty si musíte vydělat závoděním herní měnu.

Trochu mě děsí, že Codemasters na blogu zdůrazňují, že jde o herní měnu a o jiné další nemluví. Naznačují snad existenci mikrotransakcí, nebo chtějí naopak předejít zbytečným obavám a v GRIDu bude skutečně jen herní měna?

zdroj: Archiv

Každopádně máte první auto a můžete se pustit do libovolné z šesti disciplín: Touring, Stock, Tuner, GT, FA Racing a Invitational. Každá z prvních pěti disciplín se skládá z 13 eventů, poslední pak z 26. Každý event bude různě dlouhý a bude po vás chtít splnit určitý cíl, abyste se mohli posunout do dalšího eventu v dané disciplíně (nepůjde vždy o pouhé vítězství).

Eventy jedné disciplíny směřují k finálnímu zúčtování, ve kterém se na trati setkají dva týmy po dvou vozidlech a konečně se rozhodne, kdo je králem dané disciplíny. Abyste pokročili v kariéře ještě dál, až za těchto šest disciplín, musíte vyhrát alespoň čtyři zúčtování, tedy se můžete úplně vyhnout až dvěma disciplínám.

Po pokoření tohoto milníku se dostanete do GRID World Series – finální části kariéry, která kombinuje všechny disciplíny dohromady. Možná tedy nebude tolik rozumné úplně vyignorovat některou disciplínu - nemusíte v ní vyhrát, ale jisté zkušenosti přijdou vhod.

GRID zdroj: tisková zpráva

Ve všech závodech budete mít také k ruce týmového kolegu, kterého sami najmete a v případě nespokojenosti také vykopnete. Ten bude mít vlastní osobnost, podobně jako tomu bylo v předešlých dílech. Zatímco jeden nebude kooperovat a půjde si tvrdě za vítězstvím, čímž pomůže víc týmu než vám, druhý může naopak hlavně pomáhat k vítězství vám, ovšem zase za cenu vlastního horšího umístění.

I když je GRID World Series vyvrcholením kariéry, bude to zřejmě platit jen pro základní hru. GRID se totiž dočká dodatečného obsahu po vydání, včetně nových eventů pro kariéru, která se rozroste téměř až na dvojnásobnou velikost. Teď už jenom vidět tyto sliby v pohybu. GRID vychází 11. října na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Pokud si koupíte ultimátní edici, pak si zahrajete o tři dny dřív.

Nejnovější články