Kiai Resonance nabídne souboje jako z klasických samurajských filmů
zdroj: tisková zpráva

Kiai Resonance nabídne souboje jako z klasických samurajských filmů

15. 12. 2014 15:32 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tu scénu určitě znáte z nějakého samurajského filmu. Dva samurajové kolem sebe proběhnou, chvilku k sobě stojí za absolutního ticha zády a jeden se následně sesune mrtvý k zemi, ideálně s přeťatou tepnou. V bojovce Kiai Resonance od belgického studia Absorb Reality si při tom můžete něco podobného vyzkoušet takříkajíc na vlastní (virtuální) kůži.

Vizuálním pojetím vychází Kiai Resonance z notoricky známého stylu Ukijo-e, a kdyby nenabídla nic lepšího, je radost na ni pohledět. Systémově jde o ryzí bojovku, ale z její prezentace na záběrech videa jsem přeci jenom mírně zmatený. Ve hře lze evidentně používat kryt, ale nejsem schopný rozklíčovat systém, podle kterého hra určí, kdy protivníka zasáhnete, a kdy kolem něj pouze proběhnete. Až Kiai Resonance vyzkouším, zřejmě se všechno vyjasní, ale momentálně jsem z trojrozměrného pojetí boje v ryze dvourozměrném světě zmatený.

Tvůrci každopádně slibují možnost pilování vašich šermířských schopností, což se nevylučuje s tím, že může boj trvat několik vteřin - stejně jako souboje v samurajských filmech, kterými se tvůrci Kiai Resonance inspirovali.

Vedle soubojů s AI nabídne hra též online souboje a výzvy pro jednoho hráče, ve kterých třeba sekáte bambusy. Další podrobnosti už ale neznáme. Na oficiálních stránkách, Facebooku i Twitteru se dočtete jen sliby o tom, že se brzy dozvíme víc.

A mně zbývá doufat, že Kiai Resonance nebude zajímavá jen zvoleným stylem grafiky, ale pojetí samurajských soubojů.

Nejnovější články