Kickstarter kampaň tahové strategie BattleTech je úspěšná od první minuty
zdroj: tisková zpráva

Kickstarter kampaň tahové strategie BattleTech je úspěšná od první minuty

30. 9. 2015 11:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tedy, tuhle rychlost asi čekal málokdo a to i po předchozích úspěších Harebrained Schemes na Kickstarteru. Za pár hodin stihl BattleTech vybrat 830 tisíc dolarů, čímž překročil (poměrně nízko posazenou) požadovanou částku 250 tisíc dolarů. Nicméně, když se zadíváte do projektu Harebrained, je jasné, že s úspěchem počítají a dá se říci, že od začátku počítali alespoň s milionem, protože až tehdy zaručí, že k základním skirmish misím zvládnou dostat příběhovou kampaň.

O to ale teď už nemusíme mít moc strach. S dalšími 34 dny kampaně spíše můžeme přemýšlet nad tím, kdy padne hranice 2,5 milionu dolarů, která garantuje přítomnost PvP multiplayeru. Není ale divu, že projekt sbírá peníze každou minutou. Vždyť jej chce na počítače vrátit tvůrce původní deskové hry a několika počítačových variací Jordan Weisman. Navíc Harebrained Schemes už uspěli s trilogií Shadowrun a do vývoje BattleTechu už nyní dali milion dolarů z vlastních zdrojů.

Úspěch je pochopitelný tím spíše, že hra zní lahodně pro všechny fandy předlohy, ale i fandy mech tématiky obecně. BattleTech je tahová strategie, v níž velíte kvartetu battlemechů. Se zafinancováním příběhové kampaně se přidá i celková správa vaší jednotky. Kromě výcviku pilotů a nahrazování těch, kteří padli ve svých strojích, dostanete i šanci vytvářet vlastní mechy v rámci existujících šasi, jež budete moci osadit vlastní výzbrojí a výstrojí, stejně jako v původní deskové předloze.

Battletech zdroj: tisková zpráva

Nicméně, Weisman zmiňuje, že hra nebude přesně kopírovat desková pravidla. Počítačová hra umožňuje provádět mnohem více výpočtů a operací na pozadí, takže by původní základ měl být upravený tak, aby využíval faktu, že nemusíte neustále porovnávat statistiky na papíře a házet kostkou. Dějově se hra odehrává v roce 3025, takže můžete očekávat mechy právě z této doby a střety mezi urozenými rody. Znamená to, že ve hře potkáte modely, jež znáte z českého překladu původní hry. Navíc, Harebrained Schemes spolupracují s Catalyst Game Labs, která vydala řadu románů z tohoto universa, taktéž i u nás a de facto zformovali širší příběhový kontext celého universa.

Na stránkách kickstarterového projektu najdete další informace, celé vysvětlení jednotlivých fází crowdfundingového financování a pečlivé vypsání všech odměn pro backery. Pokud je BattleTech vaše krevní skupina, jsem si celkem jistý, že tento velmi nadějně vyhlížející projekt podpoříte a nebo si alespoň za začátek roku 2017, kdy má hra vyjít, nakreslíte do kalendáře malého mecha. Mimochodem, v Levelu 256 si můžete přečíst rozhovor s Jordanem Weismanem právě o BattleTechu, Shadowrunu, crowdfundingu a mnoha dalších tématech.

Nejnovější články