Komunitně laděná battle royale The Darwin Project vstoupila do early accessu
zdroj: tisková zpráva

Komunitně laděná battle royale The Darwin Project vstoupila do early accessu

12. 3. 2018 16:50 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

The Darwin Project je battle royale, která se k srdcím fanoušků pokouší dopracovat zase trošku jinak, než je obvyklé. Je zasazená do kanadské divočiny, kde vás ostatní můžou stopovat a kde po sobě sami zanecháváte spoustu indicií, a nad vším navíc bdí takzvaný Show Director. Tenhle velký šéf může rozdávat zdraví, odpalovat nukleární bomby nebo radit hráčům, což je ideální mechanika pro sledování na Twitchi. A co je důležité: hra po dlouhém čekání vstoupila do předběžného přístupu na Steamu.

Early access by měl trvat přibližně do letošního léta a vstoupit do něj můžete buď výměnou za 15 eur, nebo zadarmo v případě, že jste hráli některou z alfaverzí či betaverzí. To je pozoruhodně velkorysá nabídka, která vypovídá o tom, jak moc studio Scavengers potřebuje oddanou komunitu. To ostatně platí nejen o té hráčské, ale i té divácké.

Diváci mohou Show Directorovi napovídat, kterému hráči pomoci nebo kterou zónu vyhodit do povětří, a krom toho taky sázet na své favority. Zní to jako systém ušitý na míru streamovacím platformám, a že to umí být chaotická, uřvaná zábava, to se vývojáři snaží dokázat níže přiloženým sestřihem pamětihodných událostí z nedávné bety.

zdroj: Archiv

The Darwin Project rozhodně není prostá kopírka PUBG nebo Fortnite. Survivalové mechaniky, soustředění se na crafting luků a dalších primitivních zbraní, pak samozřejmě i propírané komunitní funkce… Potenciál by tu myslím byl. Teď je otázka, jestli se tvůrcům podaří nalákat dostatečné množství lidí, aby to celé mělo smysl.

Nejnovější články