Komunitou formované MMO Worlds Adrift spustí early access příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

Komunitou formované MMO Worlds Adrift spustí early access příští měsíc

11. 4. 2018 13:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Onlinovka Worlds Adrift sází v podstatě jen na dvě věci – průzkum na nebi levitujících ostrůvků a letecké bitvy s krásnými koráby. Hráči z celého světa se již rok mohou zapojit do uzavřené bety po zakoupení jedné ze těchto tří úrovní, ale příští měsíc se konečně brány otevřou i na Steamu. A za výrazně nižší cenu.

Worlds Adrift se chlubí nálepkou prvního MMO, které skutečně vytvářela komunita. Kdokoliv totiž může zavítat na tuto stránku na Steamu, kde nalezne takzvaný Worlds Adrift Island Creator. Jde o bezplatný nástroj, ve kterém vytváříte plovoucí ostrovy, po nichž se následně můžete i proběhnout.

Výtvory ale neslouží jen pro vaše potěšení. Autoři hry z Bossa Studios se pečlivě prohrabávají každým jednotlivým výtvorem a ty nejlepší postupně implementují do samotné hry. Na konci března bylo tímto způsobem v rámci updatu přidáno dalších 300 ostrovů. Docela zajímavý nápad. Tvůrci původně zvažovali procedurální generování, ale zapojit do tvůrčího procesu komunitu se nakonec ukázalo jako šťastné řešení.

zdroj: Archiv

Pokud chcete, stále můžete naskočit do uzavřené bety. Základní úroveň Wanderer vás vyjde na 35 dolarů, a kromě přístupu do bety vám zajistí i klíč na Steam, soundtrack a exkluzivní předměty. Další úrovně za 55 a 65 dolarů nabízejí ještě víc exkluzivního materiálu.

Ale pokud vás tyto zbytečnosti nezajímají, počkejte si do 17. května, kdy Worlds Adrift spustí předběžný přístup na Steamu. Do něj vstoupíte za pevně daných 25 dolarů, i když bych se divil, kdyby zde nebyla možnost přikoupit si podobné balíčky s unikátními vymoženostmi. Zatím nevíme, za jak dlouho se dočkáme hotové hry.

Nejnovější články