Konečně vyšel snímek Indie Game: The Movie
zdroj: tisková zpráva

Konečně vyšel snímek Indie Game: The Movie

13. 6. 2012 13:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když jsem před asi rokem a půl titulkoval video, které se vztahovalo k chystanému dokumentu Indie Game: The Movie, nenapadlo mě, jak dlouho ještě zabere dokončování. Celkem to chtělo dvě kickstarterové kampaně a spoustu času, aby byl snímek hotov, ale konečně je tady. Za tímto dokumentem stojí dva kanadští filmaři, James Swirsky a Lisanne Pajot.

zdroj: Archiv

Jejich cílem bylo zachytit celý proces vzniku nezávislé hry se zaměřením na samotné vývojáře, co vlévají tolik úsilí a peněz do projektu, který vlastně nemusí vůbec prorazit. Jako studijní objekty si zvolili Edmunda McMillena a Tommyho Refenese během vývoje Super Meat Boye, Phila Fishe při vývoji Fezu a Jonathana Blowa, když pracoval na Braidu.

Původně chtěli zabrat mnohem širší spektrum nezávislých vývojářů a jejich projektů, ale po nakupení tří set hodin materiálu tvůrci usoudili, že i tahle čtyřka vydá na pořádný film. Nyní vám už mohou prezentovat výsledek, samozřejmě za peníze, protože za tímhle projektem jsou měsíce a měsíce práce a samozřejmě, jako u každého nezávislého média, i vlastní investice. Snímek si můžete pořídit na oficiálních stránkách, iTunes a na Steamu. Všechny recenze se vyjadřují zatím pochvalně, takže asi nebude ztráta času a peněz si tenhle kousek pořídit.

Nejnovější články