Konečně vyšly nástroje pro tvorbu modů do TW: Shogun 2
zdroj: tisková zpráva

Konečně vyšly nástroje pro tvorbu modů do TW: Shogun 2

1. 10. 2012 17:36 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Velké věci lze do budoucna očekávat od komunity fanoušků série Total War, protože jí k tomu tvůrci z Creative Assembly konečně nadělili pořádné nástroje. Krom nové verze editoru map (TEd) je nyní k dispozici Total War: Shogun 2 Assembly Kit, což je sada nástrojů, s jejichž pomocí mohou zapálení amatérští tvůrci překopat prakticky každý aspekt Shogun 2. Šíření jednotlivých výtvorů by navíc mělo být jednoduché díky zabudovanému správci modů, který je skrze Steam Workshop rozešle do pracek ostatním hráčům.

Fandové s přetlakem kreativní energie tak nyní mohou nejenom kompletně předělávat mapy, editovat databázové hodnoty ve hře (ovládají mimo jiné herní pravidla) a měnit vzhled ve hře přítomných jednotek a obecně objektů, ale i do hry zapracovávat vlastní textury, animace, atd.

Assembly kit samozřejmě obsahuje příklady pro všechny prvky hry, které mohou moddeři upravovat, přičemž za tímto odkazem najdete na nové TW Wiki potřebnou dokumentaci a rozrůstající se zásobárnu tutoriálů od vývojářů z Creative Assembly. Pokud jde o novou verzi TEd, čili editoru map, tak přináší napojení na Steam Workshop a možnost vytvářet skriptované singleplayerové historické bitvy. Jeden příklad takové bitvy od tvůrců z CA je už nyní ke stažení skrze Steamworks, aby se případní zájemci o tvorbu tohoto obsahu měli od čeho odpíchnout.

S vydáním editoru souvisela i víkendová sleva na všechny Total War tituly na Steamu, na kterou jsme vás upozorňovali skrze bleskovky. Akce trvala do včerejška, takže dnes už se slevou nenakoupíte. Pokud ale na slevě trváte, tak ještě vydržte, v nějaké vánoční akci se k TW hrám za pár šupů jistě dostanete a tou dobou už bude pro Shogun 2 spooousta nového, hráči vytvořeného, obsahu. Však už teď se tam hráčské výtvory začínají hezky vršit...

Nejnovější články