Krásný a děsivý The Forest je k dostání v rámci předběžného přístupu
zdroj: tisková zpráva

Krásný a děsivý The Forest je k dostání v rámci předběžného přístupu

2. 6. 2014 11:32 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Chtěli byste si zahrát survival hru, ve které budujete vlastní základnu, staráte se o svůj žaludek i monstra za humny? Chtěli, ale k současným stálicím máte výhrady. Třeba Minecraft je moc kostičkový a nereálný, DayZ má střelné zbraně a spoustu problémů a Rust vám zase nevyhovuje svou vražednou online povahou? Pak máte jistě zaškrtnutý v položce „co si zahrát“ The Forest. A rovnou se do hry můžete pustit a vychutnávat krásy i hrůzy herního lesa, protože je k dostání na Steamu v rámci Early Access.

The Forest je projekt britského studia Endnight Games a zaměřuje se na survival zážitek v přírodním prostředí a jen pro jednoho hráče. Jakkoliv není multiplayer ze stolů, tvůrci se chtějí vyhnout proměně hry, kterou další lidský element nutně přináší. Jako přeživší letecké nehody ztroskotáte na podivném ostrově, kde se snoubí panenská příroda s nebezpečím v podobě krveživnivých mutantů.

Jak si jistě všimnete ze staršího videa, The Forest vypadá vážně nádherně, čím prohlubuje ponoření hráče do světa, což je u survival her věc žádoucí. Jak už bylo řečeno výše, hra se objevila na Steamu v rámci Early Accessu ve své alfa verzi. V ní jdou kácet stromy, rozdělávat oheň a získávat potraviny, abyste neumřeli hlady. Ze dřeva můžete vybudovat jak malou chatku, tak třeba velkou pevnost palisádami a rozmístit pasti, které vám pomohou bránit vaše útočiště.

zdroj: Archiv

V podobných hrách je zvykem a zde tomu není jinak, že den je chvíle pro lov a přípravu a noc moment, kdy přichází predátoři, v tomto případě mutanti. Ti prý budou mít vlastní rodiny, víru, morální principy a budou skoro jako lidé. Moc nevím co si pod tím představit, protože z videí působí prostě jako jiný druh zombíků, ale pokud se The Forest obsahově podívá někam směrem k Já, legenda (knize, ne filmu), bude to jen pro dobro věci. S nepřáteli budete moci bojovat pomocí primitivních zbraní, které si vyrobíte nebo i třeba klacků a šutráků, i když moudré rozhodnutí je i prostě se kolem nich plížit.

Co ve hře zatím není, ale časem bude je mnohem bohatší fauna, větší možnosti lovu a výroby pastí, chytřejší nepřátelé, větší mapa, noví nepřátelé, nové předměty k výrobě, vylepšení vizuální stránky a asi i kooperativní multiplayer. Zde je třeba zdůraznit slovo kooperativní, žádné hráčské masakry. A časem bude i podpora Oculus Rift, aby byl zážitek co nejplastičtější. Takže pokud je tohle ten typ hry, který vás láká, možná zvážíte investici 15 eur za přístup do alfy.

Nejnovější články