Kultovní RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines dostane příští rok pokračování
zdroj: Hardsuit Labs

Kultovní RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines dostane příští rok pokračování

22. 3. 2019 10:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Po měsících nápověd od Paradoxu je oficiální oznámení konečně tady! Na včerejší prezentaci na GDC došlo k odhalení upírského RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, na kterém prý už několik let neúnavně pracuje tým Hardsuit Labs. Těšit se můžeme na plnohodnotné pokračování, které ale ctí kultovní klasiku, proto se vrací i duchovní otec původních Bloodlines, Brian Mitsoda.

„Když Paradox oznámil, že kupuje značku World of Darkness, hned jsem začal přemýšlet o návratu k Vampire: The Masquerade. Zaměřili jsme se na to, aby ve hře bylo to klíčové, díky čemu byly Bloodlines unikátní – drsné zasazení, temná atmosféra, ale i humor. Myslím, že se fanouškům původní hry budou Bloodlines 2 hodně líbit,“ prohlásil Mitsoda.

Los Angeles tentokrát nahradí Seattle, kde se probudíte coby čerstvě proměněný upír a vaše samotná existence tak trochu rozpoutá krvavou válku mezi místními vůdčími klany. Samozřejmě si budete moct vybrat, na čí stranu se přidáte a jak tenhle spor budete řešit. Nebo jestli ho třeba vůbec nebudete řešit a budete se starat jen o to, kde sehnat bezbranné oběti, abyste přežili další noc.

zdroj: Archiv

Chybět nebude ani systém Maškarády známý z původních RPG, totiž zákon absolutního utajení, který upíry schovává před světem. Soupeřící frakce jsou sice na nože, ale pravidla jsou pravidla, takže žádné potyčky před zraky obyčejných lidí.

Klany ale nejsou plné svatoušků, nýbrž vykreslených postav se specifickými motivacemi a osudy. V této chvíli ještě nevíme, které z těch knižních se do hry dostanou, vývojáři ale tvrdí, že stav při vydání nebude finální a některé další přibydou ještě po něm, a to zdarma.

„Fanoušci původních Bloodlines hladoví po pokračování už hodně dlouho, takže jsme jejich návrhy – chci říct, požadavky – začali adresovat hned zkraje prací na World of Darkness. Pro nás i pro Hardsuit Labs bylo důležité, aby pokračování bylo udělané pořádně; pravý nástupce vedený lidmi, kteří si uvědomují, proč byl originál tak skvělý. Udržet tohle tajemství pod pokličkou pro nás byla pořádná Maškaráda,“ vtipkuje Ebba Ljungerud, šéfka Paradox Interactive.

V Hardsuit Labs tak kromě Briana Mitsody na pozici hlavního narativního designéra pracuje plno veteránů herního průmyslu, ať už v minulosti dělali na příběhových RPGčkách (takže třeba Chris Avellone), nebo na akčních střílečkách. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 totiž bude kupředu hnát jak příběh, tak i zběsilý a akční soubojový systém, zaměřený hlavně na boj nablízko.

Hra by měla vyjít během prvního čtvrtletí příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na počítači si zatím nemusíte dělat hlavu s žádnou exkluzivitou, přislíbená je totiž účast jak na Steamu a GOGu, tak i na Epic Games Store a ve vlastním obchodě Paradoxu.

Nejnovější články