Kutí se v Chorvatsku nový Panzer General? V létě debutuje Klotzen! Panzer Battles
zdroj: tisková zpráva

Kutí se v Chorvatsku nový Panzer General? V létě debutuje Klotzen! Panzer Battles

15. 2. 2018 18:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když vytvoříte tahovou strategii z druhé světové války viděnou seshora, kde se na hexech prohánějí tančíky a panáčci reprezentující celé jednotky, a ještě do názvu nacpete slovíčko „panzer“, je celkem jasné, kde leží vaše inspirace. Klotzen! Panzer Battles se uctivě uklání legendě Panzer General, ale zároveň má v rukávu pár vlastních taháků. Je tu samozřejmě moderní technické zpracování, ale kromě něj také větší důraz na alternativní historii a speciální systém zásobování.

Panzer Battles jsou prvotinou chorvatského studia Maxim Games, které hodlá přinést solidní strategický zážitek plný obchvatů, protiútoků, dobývání měst a podrývání komunikačních kanálů. Ve hře najdete i multiplayer, ale hlavním lákadlem je spíš propracovaná, větvící se kampaň. V ní narazíte jak na skutečné historické události, tak na zajímavé scénáře jako třeba britskou invazi do Španělska, německý útok na Londýn nebo boje v Normandii už v roce 1943.

Zdatným soupeřem by vám měla být propracovaná umělá inteligence. Ta vám prý na vyšších obtížnostech bude schopná zavařit mnoha různými způsoby, například cílením na oslabené jednotky nebo útoky na vaše nechráněné zásobovací tepny. Konkrétně druhá jmenovaná aktivita je perfektním způsobem, jak nepřítele vyřídit s minimem ztrát – po zničených kolejích nepřijedou vlaky s proviantem, a armáda bez jídla a nábojů nebude v boji příliš efektivní.

Do hry se ovšem můžou s chutí pustit i strategičtí začátečníci, protože ačkoli bude těžké stát se opravdovým mistrem, AI by na nižších úrovních obtížnosti měla být relativně porazitelná. Bude sama chybovat a vaše omyly neztrestá tak efektivně, jak by to možná udělal zkušený generál.

zdroj: Vlastní

Kromě pozemních jednotek se dostanou ke slovu i letadla a lodě, a vzduch i voda by měly být důležitými bojišti. O oblaka se bude bojovat tím, že nepříteli rozbombardujete letiště nebo zničíte zásoby paliva, a svou nově nabytou převahu pak můžete využít k beztrestnému bombardování bezbranných obrněných kolon.

Na mořích a jezerech se střetnou válečné lodě, které jsou poctivě rozdělené do jednotlivých sekcí. To znamená, že když se správně trefíte, můžete nějaký křižník klidně vyhodit do vzduchu na jednu ránu, pokud svůj granát našijete rovnou do skladu s municí. Drsné? Jistě. Ale zároveň realistické, a o to jde v Klotzen! Panzer Battles asi především.

Hru si už teď můžete zařadit do seznamu přání na Steamu, kde by měla vyjít někdy v průběhu letošního léta. Kolik za ni budou muset aspirující frontoví velitelé zaplatit, to Maxim Games zatím neprozradili.

Nejnovější články