Kvality Battleborn od Gearboxu můžete od zítřka testovat v otevřené betě
zdroj: tisková zpráva

Kvality Battleborn od Gearboxu můžete od zítřka testovat v otevřené betě

7. 4. 2016 18:30 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jak tvůrci v březnu avizovali, spustí během následujících několika dní otevřenou betu Battleborn. Jistého zvýhodnění se v tomto ohledu dočkají majitelé PS4, kteří se do hraní bety mohou pustit už 8. dubna. Ke spuštění bety na Xbox One a PC dojde 13. dubna s tím, že na všech platformách potrvá do 18. dubna. Bez ohledu na termíny a platformy už si ale betu mohou zájemci stáhnout nyní (na Steamu, Microsoft Store, PSN a Xbox Live), aby mohli v daný den okamžitě začít hrát.

U příležitosti vyjasnění termínů tvůrci zveřejnili bližší informace o obsahu bety a zároveň zveřejnili video, které popisuje základní aspekty Battleborn. Beta nabízí zdánlivě hezký průřez veškerým obsahem plné verze. K dispozici jsou dvě mise z příběhového módu, které můžete hrát sólo, nebo ve skupině o pěti hráčích. Z nabídky kompetitivního multiplayeru pak vybrali tvůrci do bety módy Incursion na mapě Overgrowth (je třeba zničit nepřátelské drony, než nepřítel zničí vaše) a Meltdown na mapě Paradise (ničíte nepřátelské miniony než skočí do správné pece, zatímco do nich navádíte miniony vlastní, aby se proměnili na materiál).

zdroj: Archiv

V betě můžete hrát s partou vlastních kamarádů, nebo se nechat náhodně přiřadit k dalším, k dispozici je voice chat, PS4 a Xbox One verze podporují split screen, a nechybí ani možnost vytvářet soukromé custom zápasy.

Z celkových 30 nabídne beta 25 postav, z toho ale jenom 7 je jich dostupných od začátku. Zbylé si musíte odemknout plněním úkolů a postupným levelováním v rámci tří systémů. Helix systém je dočasný, kdy získáváte možnost vybrat si augmentace v rámci jednoho zápasu nebo příběhové epizody. Zbylé dva systémy jsou trvalé a nepřijdete tak o progres po skončení souboje či epizody. Jednak zvyšujete rank postavy, za kterou hrajete, ale zároveň levelujete i své velitelské schopnosti, které se pak přenáší do zbytku hry bez ohledu na mód nebo aktuálně vybranou postavu.

V betě si rovněž vyzkoušíte systém stavění několika druhů struktur včetně automatických věžek, léčících stanic, akcelerátorů a dalších věcí, které tvůrci popisují na této stránce. Nejlepší ale bude, když si pěkně všechno vyzkoušíte na vlastní kůži přímo ve hře, respektive v betě. PS4 hráči už zítra, zbytek příští týden. Plná verze Battleborn pak vyjde pro PC, PS4 a Xbox One 3. května.

Nejnovější články