Kvůli problémům s Assassin's Creed Unity nabízí Ubisoft majitelům season passu hru zdarma
zdroj: tisková zpráva

Kvůli problémům s Assassin's Creed Unity nabízí Ubisoft majitelům season passu hru zdarma

27. 11. 2014 13:17 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Snažit se někdy nestačí, jak dokazuje nečekané rozhodnutí Ubisoftu odškodnit majitele season passu pro Assassin's Creed Unity hrou zdarma. Tvůrci z Ubisoft Montreal sice od vydání Unity před dvěma týdny vychrlili už trojici updatů a další budou následovat, ale přesto, nebo právě proto Yannis Mallat (provozní ředitel kanadských studií Ubi) zavelel, aby firma přestala prodávat předplatné na budoucí DLC (aka season pass) a nabídla majitelům season passu hru od Ubisoftu zdarma. A navíc se Mallat ještě omluvil, což je v rámci veřejného prostoru čin spíše raritní, kterým by se mohl inspirovat nejeden prezident.

Mallat uznává, že navzdory vší snaze tvůrců z Ubi Montreal se vydání hry "nepovedlo", což je třeba reflektovat i ve světle updatů, které hru postupně "vylepšují" do normálního stavu. Zřejmě právě kvůli práci na updatech nemají vývojáři čas věnovat se dopředu naplánovanému vývoji DLC obsahu, což donutilo nadřízené k rozhodnutí season pass neprodávat. Přeci jenom nedělá Ubisoft charitu...

zdroj: Archiv

Aktuální rozhodnutí ale neznačí, že by žádná DLC pro AC Unity v budoucnu nevyšla. Již dříve oznámené příběhové DLC Dead Kings samozřejmě vyjde, jen bude všem majitelům hry dostupné zdarma. Stejně tak platí, že někdy v budoucnu vyjde i dříve oznámená plošinovka Assassin's Creed Chronicles: China - současní majitelé season passu už za ni zaplatili a dostanou hru bez další investice, zbytek zájemců si ji bude moci koupit za blíže neupřesněnou cenu. A čekat mohou hráči i další dodatečný obsah - zdarma i placený, přičemž pořád platí, že majitelé season pasu (nebo Gold edice) už za něj nic nezaplatí a navíc mají možnost vytřískat z Ubisoftu zdarma jeden z následující titulů:

The Crew
Far Cry 4
Watch Dogs
Assassin's Creed IV: Black Flag
Rayman Legends
Just Dance 2015

Jakkoli se motivace Ubisoftu k podobné nabídce jeví jako zištná, je zároveň i výhodná. Season pass se totiž prodával za 30 euro, zatímco třeba Far Cry 4 momentálně stojí 60 euro, The Crew je v předobjednávce za 50 euro.

Cena ostatních her v nabídce může být sice nižší (Watch Dogs je v aktuální slevě k mání za 30 euro), ale na atraktivitě nabídky Ubi to nic nemění. Pokud vám jde pouze o hodnotu, máte možnost "ušetřit". Nebo spíš budete mít možnost ušetřit, protože nabídka Ubi je impulzivní a na detaily, jak hru zdarma získat, si musí majitelé Assassin's Creed Unity Gold nebo season passu ještě počkat. Pokud se vás tedy nabídka týká, sledujte homepage hry nebo Ubi blog.

Nejnovější články