Kyberpunk a dungeon crawler se spojují ve sci-fi RPG Conglomerate 451
zdroj: tisková zpráva

Kyberpunk a dungeon crawler se spojují ve sci-fi RPG Conglomerate 451

28. 3. 2019 13:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A máme tady další hru, která se připojuje k vlně titulů inspirujících se v minulosti. Conglomerate 451 se řadí do žánru dungeon crawlerů, i když slovo „dungeon“ sem prakticky vůbec nepatří. Nebudete prolézat zatuchlé kobky a sesílat kouzla na přerostlé pavouky. Píše se rok 2099 a vy se v roli ochránců zákona vydáváte do špinavých ulic neonového velkoměsta, abyste potřeli zločin.

Z pohledu vlastních očí čelíte nejrůznějším grázlům pracujícím pro pochybné společnosti, ale nebojujete sami za sebe. Máte k ruce tým vylepšených klonů lidí, kteří potřísní své prostetické ruce krví za vás. Nejsou ale nesmrtelní, a i pokud vyloženě nadobro nezemřou, ponesou si následky předchozích bojů s sebou.

RPG prvky jsou v Conglomerate 451 zastoupené jednak vylepšováním zbraní a vybavení vašich bezcitných policistů, tak i vyměňováním jejich končetin a jiných orgánů těla, aby byli ještě schopnější v boji. Ale vše musíte nejprve vyzkoumat pomocí nalezených materiálů.

zdroj: Archiv

Název hry odkazuje na vám přidělený okrsek, ve kterém se budete vypořádávat se zlořády. Ulice města jsou procedurálně generované, tak snad nebude opakované hraní nudné. To vše bude ve hře přítomné od jejího příchodu do early accessu na Steamu, který se očekává někdy letos.

Později přibude možnost užívat různé drogy, které vaše agenty dočasně posilní, ale riskujete tím vznik mentální poruchy. Zároveň dostanete přístup k perkům a mutacím, a dokonce se počítá s diplomacií, tedy jinou než násilnou cestou za získáváním informací o kriminálních činnostech korporací.

Kyberpunku je teď všude nějak moc, ale jeho spojení s dungeon crawlerem zní svěže. Tak snad se to povede.

Nejnovější články