Láká vás pohlcující výlet do severského pekla? Hellblade vyjde pro VR
zdroj: tisková zpráva

Láká vás pohlcující výlet do severského pekla? Hellblade vyjde pro VR

26. 7. 2018 15:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Příznivců virtuální reality stále není tolik, aby na ni vývojáři cílili s vidinou závratných výdělků. Samozřejmě se najdou výjimky (Beat Saber), ale sami tvůrci ze studia Ninja Theory si nedělají velké iluze s titulem Hellblade: Senua’s Sacrifice VR Edition. Jde spíš o průzkum trhu, a proto bude zdarma pro všechny majitele původní hry.

Podmínkou získání VR verze hry je vlastnění Hellblade: Senua’s Sacrifice na Steamu. Nebojte, platí to i pro nové zákazníky, kteří se ke hře dostanou třeba i po vydání verze pro virtuální realitu, tedy po 31. červenci. Počítá se s podporou Oculus Rift a HTC Vive, zatímco o PSVR zatím nepadlo jediné slovo.

Na VR edici se pracovalo dva roky. Kdekdo by si pomyslel, že se kvůli tomu omezoval vývoj normální verze hry, ale opak je pravdou. Tvůrci s virtuální realitou cílili na 90 snímků za vteřinu při zachování pěkného vizuálu, což se jim nakonec podařilo díky obrovskému úsilí věnovanému optimalizaci. To se samozřejmě promítlo i do „non VR“ verze, která díky tomu nevyžaduje nabušenou sestavu k zprovoznění hry při zachování pěkných scén.

zdroj: Archiv

VR verze by tedy také měla vypadat k světu, ale logicky ji nerozběháte na pár let starém PC. Tvůrci jako spodní hranici doporučují grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 1080, přičemž už nespecifikují, zda vám tato zajistí zmiňovaných 90 FPS.

Zajímavé je ovládání hry. Tvůrci postupně vyzkoušeli různé postupy, zamítli pohled z první osoby i pohyb pomocí teleportace. Nakonec sáhli po neobvyklém řešení – Senua běží tam, kam se koukáte, takže celou hru ovládáte pohyby hlavou. Z hlediska hratelnosti nebudete o nic ochuzeni, spíš obohaceni o nové experimentální módy. Zbývá jen otázka, jestli už to ve smyslu obecného šílenství ve hře není na lidskou psychiku trochu moc.

Nejnovější články