Lara se v listopadu vydá do lávou zatopené kobky v DLC The Forge
zdroj: tisková zpráva

Lara se v listopadu vydá do lávou zatopené kobky v DLC The Forge

5. 10. 2018 16:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Poslední výlet Lary v zářijovém Shadow of the Tomb Raider jsem si užil a rozhodně jsem neměl nouzi o takzvané challenge hrobky. Nicméně jde o přesně ten typ obsahu, kterým se kompletní zážitek dá ještě rozšířit. Lara se po vyvrcholení příběhu s organizací Trinity vydá ještě na sedm dobrodružství v nadcházejících měsících, přičemž první, pořádně žhavý výlet absolvuje v půlce listopadu.

První DLC nese název The Forge, tedy kovárna, ale ještě lépe výheň, a z prvních dvou obrázků je hned jasné proč. Lara se totiž vydá do hrobky, kterou pohltila láva. O nebezpečnosti této výzvy svědčí i fakt, že na rozluštění hádanek nebude sama. Tato challenge hrobka totiž nabízí možnost kooperace dvou hráčů.

Z hlediska příběhu jde skutečně o kovárnu dávno padlého boha, která skýtá mnohá tajemství nedopřávající naší zvídavé archeoložce spánku. Tajemství, která se jistým způsobem týkají vesnice Kuwaq Yaku z původní hry, kterou jste mohli vidět na začátku našeho GamesPlaye.

Shadow of the Tomb Raider: The Forge zdroj: tisková zpráva

Úspěšné dokončení hrobky vás neodmění jen novým věděním, ale i výbavou. Získáte skill granátník, obleček nazvaný Brocken a zbraň Umbrage 3-80. Oznámení bohužel nedoprovází žádné video, takže si musíte vystačit s dvěma obrázky a odměnu si představit v hlavě.

DLC The Forge vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One 13. listopadu. Pokud jste si zakoupili season pass, nemusíte nic řešit, jen se v inkriminovaný čas připojte a otestuje se v novém prostředí. Pokud hodláte vyzobávat jen některá DLC a zrovna The Forge vás láká, připravte si pět eur. Další DLC budou následovat se zhruba měsíčním odstupem.

Nejnovější články