Lara už nebude sama, Shadow of the Tomb Raider dostává co-op
zdroj: tisková zpráva

Lara už nebude sama, Shadow of the Tomb Raider dostává co-op

12. 11. 2018 16:01 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Ve dvou se to lépe táhne, to ví každé malé dítě. Shadow of the Tomb Raider kvůli tomu rozšíří kooperativní mód. Nemusíte se ovšem bát radikálních zásahů, vztahuje se pouze na několik málo hrobek, podobně jako v předchozím Rise of the Tomb Raider. Příběh je i nadále příběhem Lary a prvního ze sedmi rozšíření se dočká už zítra.

Rozhodnutí, proč kooperaci vůbec ve hře podobného ražení mít, ospravedlňují vývojáři z Eidos-Montréal v nejnovějším vývojářském deníčku. Podle jednoho z producentů bylo největší výzvou zvládnout ten fakt, že se na stejném místě ve stejnou dobu vyskytují dva hráči. Neříkejte jim nikdo o existenci MMO, prosím.

Tomb Raider tradičně platí za singleplayerovou záležitost se zaměřením na příběh, proto vývojářům připadalo důležité, aby se oba hráči, pokud možno, cítili užitečně. Většina puzzlů je tedy postavená na tom, že musíte činnosti správně načasovat a synchronizovat s tím druhým, i když na sebe třeba zrovna nevidíte, protože jste každý na opačném konci celé úrovně.

zdroj: Archiv

V kooperativním režimu se dostanete do míst, kam byste se sami nevydrápali, a to si pište, že tam na vás číhají zajímavé odměny. Pokud tedy vy i spoluhráč budete dostatečně trpěliví a zvládnete se skrz omezené komunikační kanály nějak dohodnout. Jiný z módů vás zase odmění za rychlost. Tam s parťákem budete muset nástrahami hrobek prosvištět co nejsvižněji, což se vám povede, jen když budete maximálně sladění.

Nebudete střílet stovky nepřátel, tenhle typ spolupráce připomíná spíš Portal 2 nebo letošní Unravel Two. První z hrobek, kde budete moct kooperovat, je lávou zalitá The Forge. Tavicí pec vyjde zítra, a pokud nemáte stejně naladěné kamarády, můžete ji projít i sami, jen s neohroženou archeoložkou.

Dalších šest přídavků, každý s hrobkou, jednou vedlejší misí a hrstkou nových schopností, bude následovat vždy zhruba po měsíci. Můžete si je pořídit jednotlivě po pěti dolarech, nebo investovat do kompletního season passu pro Shadow of the Tomb Raider za 30 dolarů.

Nejnovější články