Legendární modrý ježek Sonic míří na filmová plátna
zdroj: tisková zpráva

Legendární modrý ježek Sonic míří na filmová plátna

3. 5. 2019 10:10 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

AKTUALIZACE: Po obrovské vlně nevole ze strany fanoušků se Jeff Fowler – režisér filmu Sonic The Hedgehog – rozhodl stáhnout ocas a nechá předělat titulního ježka do podoby bližší herní předloze. „Děkuji vám za podporu. A kritiku. Řekli jste to dost jasně. Nejste spokojení s designem a chcete ho změnit. Tak se tedy stane. Všichni z Paramountu a Segy jsou odhodlaní udělat tuto postavu tou NEJLEPŠÍ možnou…“ píše režisér na svém Twitteru.

Fanoušci Sonica se tak mohou těšit na novou podobu modrého chlupáče, zatímco animátory čeká předělání celého filmu. Snad to do premiéry 8. listopadu stihnou. A snad budou příště fanoušci spokojenější.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

A je tu další adept na zpackanou filmovou adaptaci roku. Poslední hraný Tomb Raider je z těch lepších, pořád však ne skvělých filmů. Nový Doom z prvního traileru vypadá jako něco, co svět neměl nikdy spatřit, natož stvořit. Detektiv Pikachu je pro mě osobně snad jediný film blízký hrám, u kterého zvažuji návštěvu kina. Peníze za lístek ale rozhodně ušetřím v případě filmu Sonic The Hedgehog, který jako trhák roku vážně nepůsobí. Nepůsobí totiž ani jako adekvátní pocta legendárnímu ježkovi.

Plnohodnotný trailer se Sonicovi ani moc nevěnuje. A ne proto, že by ho v té rychlosti nešlo pořádně zachytit na kameru. Roztomilý ježeček se ukáže ve své nahé kráse, dokonce i promluví hlasem Bena Schwartze, ale mnohem větší pozornost je věnovaná živým hercům – Jamesovi Marsdenovi, který sehraje ježkova parťáka, a Jimovi Carreymu, který si střihne záporáka Iva Robotnika alias Doktora Eggmana.

Když už nic jiného, tak to vypadá na docela zábavnou rodinnou komedii, ve které se vyžívá právě kdysi dávno slavný komediant Jim Carrey. Ten ve snímku půjde Sonicovi po krku, neboť touží po jeho na Zemi nevídaných schopnostech. Pokud by mu plán vyšel, podrobil by si jako správný megaloman celý svět.

zdroj: Archiv

Film toho s předlohou zjevně nebude mít mnoho společného. Ale jak jinak převést původní hratelnost do hollywoodského bijáku, který musí vydělat desítky, ale radši stovky milionů dolarů na divácích, kteří o nějaké předloze nemají nejmenší tušení? Modrá roztomilá kulička určitě přitáhne spoustu rodin, ale pravověrným fanouškům toho asi moc nenabídne. Film Sonic The Hedgehog půjde do kin v listopadu.

Nejnovější články