Lemnis Gate vypadá jako běžná střílečka, ale její unikátní časový mechanismus vám vezme dech
zdroj: tisková zpráva

Lemnis Gate vypadá jako běžná střílečka, ale její unikátní časový mechanismus vám vezme dech

1. 11. 2019 10:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Vybrat si mezi všemi těmi populárními střílečkami jednu jedinou nemusí být nic jednoduchého. Nezkušenému pozorovateli se klidně mohou jevit totožné. Hráči v týmech chaoticky pobíhají po mapě, sundávají nepřátele, vyvolávají speciální schopnosti, respawnují se a tak pořád dokola, dokud nedosáhnou svého. I když má Lemnis Gate vše výše zmíněné, s ostatními hrami si ji opravdu nespletete. Pokusím se vysvětlit, proč.

Když se řekne tahové FPS, těžko si pod tím něco představíme. SuperHot? Tak trochu, ale ten není kompetitivní, a vlastně ani pořádně tahový. Možná spíš Deathloop, kterou oznámili tvůrci Dishonored na E3, ale nic moc o ní nevíme. Tak jak to ti tvůrci Lemnis Gate myslí?

Hráči se skutečně střídají v tazích, v nichž mají 25 vteřin na splnění cíle, kterým může být třeba rozstřílení nějaké nepřátelské nádoby (hra je stále ve vývoji, příběh zatím není podstatný). Jednoduše si vyberete jednoho ze sedmi hrdinů s rozdílnými přednostmi, rozběhnete se po mapě a rozstřílíte nádobu.

To je první tah prvního hráče, který je celou dobu sledován protihráčem. Jakmile doběhne 25 vteřin, čas se vrátí na začátek a událost se opakuje. Umělá inteligence zopakuje přesně ty samé kroky, které vykonal první hráč, ale tentokrát po mapě pobíhá už i druhý hráč, který musí prvnímu zabránit v rozstřílení nádoby tak, že ho jednoduše zabije.

zdroj: Archiv

Po dalších dvaceti pěti vteřinách se cyklus opět zrestartuje se dvěma postavami, které se budou až do konce zápasu samy snažit o to, co jim hráči zadali. První hráč si vybere další postavu, se kterou vskočí do zápasu, a opět se pokusí zvrátit snahy soupeře zvrátit jeho vlastní snahy z prvního kola. A tak pořád dokola, dokud každý hráč nepošle do bitvy pět postav.

V posledním kole tedy sledujete bitvu celých týmů (složených z automatů vytvořených hráči) a konečně se rozhodne, kdo vyhrál. Ale jak docílit vítězství? Všechny postavy chtějí jen zopakovat, co předtím udělali hráči. Avšak jakmile jedna zabije druhou, tak ta druhá nehodí granát, který předtím zabil jinou postavu, ta tím pádem stihne zabít jinou postavu a už vůbec nevím, kde jsem a jak tohle vůbec můžu vyhrát nebo prohrát.

Lemnis Gate zdroj: tisková zpráva

Tvůrci ze studia Ratloop Games Canada nazvali tento v podstatě nový žánr Auto-Coopem. Video výše pochází z velmi raného prototypu zvaného Convergence, trailer skutečné Lemnis Gate zatím není. Ale na stránce IndieDB vás série gifů provede průběhem jedné bitvy dvou hráčů a vypadá to jednoduše skvěle. Zajímavě. Nově. Unikátně.

Pozornost si zaslouží i fakt, že jde o PvP střílečku až pro 4 hráče, kterým v případě gaučové bitvy stačí jeden jediný ovladač. Vzhledem k principům hry je na tahu vždy jen jeden hráč po dobu 25 vteřin, následně stačí předat ovladač dál. Ale nebude chybět ani online multiplayer.

Lemnis Gate vyjde na Steamu. Nevím kdy ani v jakém stavu, ale už aby to bylo!

Nejnovější články