Letošního Gamescomu se zúčastní i čeští tvůrci her Lost Hero, Svoboda 1945 a TauCeti
zdroj: tisková zpráva

Letošního Gamescomu se zúčastní i čeští tvůrci her Lost Hero, Svoboda 1945 a TauCeti

15. 8. 2019 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Asociace českých herních vývojářů opět zaštiťuje český stánek na herním veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem. Na jednom, řekněme, menším plácku bude letos rovnou sedm českých studií a jejich připravované tituly. Kromě videoher dojde i na deskovky.

Stánek věnovaný čistě českým hrám byl na Gamescomu poprvé k zahlédnutí teprve v roce 2017, což byl shodou okolností i ročník mé první návštěvy. Bylo sympatické po celém dni s angličtinou vytáhnout zase starou dobrou mateřštinu a pokecat s vývojáři her Hobo: Tough Life, Novus Inceptio a dalšími.

Letos se mění akorát složení studií a jejich her. A tedy i vzhled stánku, který je o poznání menší a jediná Bohemia Interactive si v něm vysloužila vlastní kóji. Ve druhé, o poznání větší kóji budou zástupci šesti studií spolu s pultíkem Asociace českých herních vývojářů (GDACZ).

gc2019-stanek-design2 zdroj: tisková zpráva

BadFly Interactive zde budou prezentovat svou sci-fi střílečku TauCeti Unknown Origin, Gold Knights soulsovské RPG LostHero, Charged Monkey se vytasí s mobilními hrami (stojí například za populární What the Hen!), Charles Games ukáží svůj další projekt Svoboda 1945, startupové studio Outside the Fox zaujme kooperačkou Silicomrades, a zúčastní se dokonce i Czech Games Edition, kteří jsou známí převážně brilantními stolními hrami, z nichž některé předělávají do digitálu (Through the Ages, Galaxy Trucker).

Pokud se na Gamescom chystáte, tak nejásejte. Český stánek je totiž situovaný v sekci E-059g v hale 3.2, což je oblast vyhrazená čistě pro byznys a mají do ní přístup pouze vystavovatelé, vydavatelé mající zájem o tyto vystavovatele a novináři. Bude tedy na nás zprostředkovat vám české hry.

Gamescom začíná už příští úterý a skončí tentýž týden v sobotu.

Nejnovější články