Lightspeed Frontier sází především na budování vlastní vesmírné lodi
zdroj: tisková zpráva

Lightspeed Frontier sází především na budování vlastní vesmírné lodi

1. 8. 2016 16:37 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Na Kickstarteru a Steam Greenlight vyšla nezávislá hra kombinující prvky akce a strategie jménem Lightspeed Frontier. Nicméně, přízvisek by se dalo vymyslet víc, protože titul pracuje s mnoha herními prvky. Tvůrci totiž sází na mix procedurálně generovaného obsahu, nelineárního průchodu hrou a modulárního budování vesmírných korábů.

Právě možnost stavět a průběžně modifikovat svou loď by měla být tím hlavním tahákem k opětovnému hraní – prakticky cokoli, na co ve vesmíru narazíte, lze okamžitě připojit k lodi. Jednotlivé moduly můžete získat jako odměnu za splněný úkol, těžením, ale i třeba tím, že jej prostě najdete poletovat po vesmíru.

Na začátku vaše loď pojme pouze nějakých 20 modulů, ale toto číslo s průběžně zvyšuje. Na konci už se tak dočkáte křižníků, se skládají klidně ze stovky unikátních modulů. Se svou lodí přitom plníte úkoly ve světě, kde působí tři odlišné znepřátelené frakce. Systémem světa Lightspeed Frontier trochu připomíná Elite: Dangerous. Pro jednotlivé frakce a NPC můžete plnit úkoly, případně si je svými činy znepřátelit, za což na vás mohou vypsat odměnu.

Samotné zadávání a získávání questů by mělo být originální. Nedočkáte se klasických nástěnek či lodí se žlutým vykřičníkem nad kabinou. Obdržet úkol lze totiž velmi nenápadně – například odposlechnutím komunikace či přečtením zpráv. Hru si můžete v jednom z prototypů osahat už nyní díky hratelné demoverzi.

Na Kickstarteru si tento projekt říká o pouhé 2,5 tisíce dolarů s tím, že kopii hry lze získat již za 5 dolarů. Pokud projekt tuto, velmi nízkou, požadovanou částku překročí, za 3 tisíce dolarů tvůrci do hry přidají novou frakci a například za 12 tisíc už vyjde i samostatná mobilní aplikace, ve které půjde vesmírnou loď budovat odděleně. Ostatní složky hry, tedy průzkum vesmíru, boje a těžení, ale pochopitelně zůstanou na počítačích (PC, Mac a Linux).

Obsahu tedy hra slibuje na první pohled dostatek a k tomu navrch slibují autoři přinést i osobitý smysl pro humor. Náznak toho ostatně přináší již přiložený trailer i popis stránky na Kickstarteru či na Steamu. Pokud crowdfunding dobře dopadne, hra by měla vyjít ještě letos.

zdroj: Archiv

Nejnovější články