Little Devil Inside je nádherné objevitelské RPG z fantaskního světa
zdroj: tisková zpráva

Little Devil Inside je nádherné objevitelské RPG z fantaskního světa

13. 4. 2015 12:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Uznávám, že své dojmy stavím na jednom jediném podařeného traileru, ale momentálně působí Little Devil Inside opravdu skvěle. Příběh se točí kolem profesora, který se ve steampunkovém světě vydává se svou suitou pomocníků zkoumat nová místa, zvířata, společnosti a nadpřirozené jevy. A tak, zřejmě v roli bijce výpravy, musíte z mechanického dostavníku čelit nájezdům domorodců na prasooslech (nebo co to je), utíkat před draky a lovit na moři obří chobotnici.

Hned na začátku je třeba říci si o jednom velkém háčku, na který byste mohli chytit i tu chobotnici. Little Devil Inside je třeba teprve zafinancovat skrze Kickstarter, kde se objevila současně se stránkami na Steam Greenlight. Tvůrci z Neostream chtějí vybrat 250 tisíc dolarů, což není málo. Vzhledem k tomu, jak ovšem hra sympaticky vypadá, ale též s ohledem na fakt, že už nyní vybrali tvůrci 30 tisíc, nezní dosažení cílové částky nerealisticky.

Na Little Devil Inside ovšem není lákavý jen trailer a mile neotřelá grafická stylizace. Hratelností by totiž mohlo jít o skvělé dobrodružství, které evokuje příhody objevitelů z 19. století a viktoriánské éry. Ačkoliv hra stojí na misích a příběhu, který je spojuje, zároveň můžete světem procházet a zkoumat dle libosti pouště, oceány, lesy, města, prastaré ruiny, hory... Tu objevíte nové lokace, tu potkáte nové postavy a třeba z nich vybere další pomocníky. Jindy vám zase hraní obohatí systém speciálních událostí, které se váží ke konkrétnímu místu nebo potvoře.

zdroj: Archiv

Ačkoliv je soubojový systém ryze akční, Little Devil Inside nabídne spoustu RPG prvků včetně speciálních schopností nebo pořizování nové výbavy, vylepšování meče či pušky. Celek doplní ještě dva základní survival systémy, v jejichž rámci musíte s výpravou tábořit a možná si i shánět něco k jídlu. Stejně tak můžete zdokonalovat dopravní prostředky, aby byly ovladatelnější a hbitější nebo měli jinou výzbroj.

Jako zdroje inspirace tvůrci jmenují hry jako X-Com, Legend of Zelda, System Shock či Betrayal at Krondor. Jde o solidní rozptyl, ale určité spojující prvky zde najdete - kupříkladu otevřený svět, RPG prvky nebo správu skupinky dobrodruhů.

Mám ovšem z Kickstarteru dojem, že vývoj projektu se nachází na úplném začátku a trailer je „pouhou“ animací, se kterou Neostream zabodovali prostě proto, že se od roku 1998 živí profesionálními animacemi. Teprve nyní se ale chtějí pustit na pole videoher. Nápady tedy mají, ale otázka je, jak jsou na tom jednotliví členové týmu s jejich realizací.

Koncepčně vypadá Little Devil Inside skvěle. hra působí nápaditě, sympaticky a velmi živoucím dojmem. Esteticky neotřelý styl skvěle vypadá v traileru, ale je třeba se ptát, zda profesionální animátoři zvládnou stejně dobře i herní systém a dokáží bez chyb splnit to, co naslibovali v kickstarterové kampani.

Nejnovější články