Logická sci-fi akce forma.8 nechce být jen odlehčeným poletováním
zdroj: tisková zpráva

Logická sci-fi akce forma.8 nechce být jen odlehčeným poletováním

3. 3. 2014 16:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ne vždy platí, že 2D hry s poletujícím čímsi musí být veselou a hravou záležitostí. Chystaný titul forma.8 od dvoučlenného italského studia MixedBag je toho se svým povedeným trailerem důkazem. Hlavním „hrdinou“ je titulní sonda, která přistává na cizí planetě a má omezený čas na to, aby splnila misi a našla pod povrchem silný energetický zdroj.

Na začátku nemá žádné zbraně ani schopnosti a svět kolem ní je nehostinný. Jak se bude propracovávat dál a dál podzemím, budou se před forma.8 odkrývat prastaré civilizace a objevovat bytosti, které jí většinu času půjdou spíše po krku. Hra bude komunikovat nonverbálně - jen s pomocí zvuků a vizuálních signálů.

Forma.8 je vyvíjena s myšlenkou na dotykové ovládání, které by mělo sednout do celkového tvůrčího konceptu, jenž chce poskytnout co nejlepší prožitek z létání se sondou. Potvrzují to i platformy, na kterých se má hra objevit – PS4, PS Vita, WiiU, iOS a také PC, kde bude dotykovou složku suplovat myš. Z herního hlediska se budou ve hře kombinovat logické pasáže plné puzzlů s těmi akčními a vše zapadne do vyprávění plného dystopických vizí.

Na cestě máme čekat spoustu velkých a ještě větších bossů, z nichž některé ukazuje i trailer se skvělým hudebním doprovodem. Když se na scéně překvapivě objeví maskovaný drak, je rázem zřejmé, že forma.8 nebude rozjásaným titulem, ale sci-fi, které sází na exploraci a solidní akci. Forma.8 by měla na zmíněné platformy vyjít koncem tohoto roku.

...

Nejnovější články