Magic: The Gathering Arena vítá novou edici a vylepšený systém odměn
zdroj: tisková zpráva

Magic: The Gathering Arena vítá novou edici a vylepšený systém odměn

2. 7. 2019 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Magic: The Gathering Arena je update od updatu robustnější, vypadá líp a přidává nové funkce. Jestli má nějakou slabinu, je to chybějící motivace vracet se zpátky a šplhat vstříc nějakému cíli – samotný žebříček na to úplně nestačí. Hearthstone tenhle problém řeší singleplayerem, Arena to právě teď zkouší pomocí nového systému odměn.

Nová složka hry se jmenuje „Mastery System“ a důležitá je hlavně „Set Mastery“. Tím, jak plníte questy, vyhráváte a získáváte zkušenosti, se vám postupně naplňuje ukazatel úrovní a vy skáčete na čím dál tím vyšší levely. A po dosažení každého takového milníku vás čeká odměna – někdy nový balíček, někdy jenom kosmetická drobnost.

Háček je v tom, že Set Mastery je svázaná se současnou edicí a po příchodu té nové se resetuje. Musíte se tedy pokusit vydrápat na nejvyšší úroveň v omezeném časovém horizontu, jinak vám zbylé zkušenosti propadnou a vy pojedete zase od začátku. A vývojáři zatím nemají v plánu umožnit návrat ke starým edicím.

Ale je tu ještě jedna vrstva: „Mastery Pass“. Když si ho koupíte, obdržíte zvýšené odměny ze svého postupu na vrchol Set Mastery – a co je příjemné, odměny se vám proplatí i zpětně. Dejme tomu, že se bez Passu vylevelujete až na poslední, stou úroveň, dostanete míň odměn (bez Passu končí levelem 72) a pak si Pass koupíte. Rázem dostanete všechny chybějící odměny, jako byste Pass vlastnili celou dobu.

zdroj: Archiv

Navíc je sympatické, že se Pass dá pořídit za herní měnu. Sice jen za tu prémiovou, modré drahokamy, ale to rozhodně neznamená, že byste museli hned vytahovat peněženku: 3 400 drahokamů není zas tak horentní částka a já mám momentálně jen z různých odměn za drafty v zásobě asi dvojnásobek. I když je pravda, že kdybyste si chtěli ušetřit práci a koupit si to samé množství za reálné peníze, vyjde vás to na 20 eur, což není zrovna za hubičku.

Pro pravidelné hráče to ale dost možná stojí za investici, protože nabízené odměny jsou značné. Zatímco pařani bez Passu si můžou postupně obstarat až 36 boosterů a 5 „Mastery Orbs“ (za ty si odemykáte kosmetické serepetičky), vlastníci Passu se můžou těšit na dalších 20 boosterů, 5 000 zlaťáků, 5 planeswalkerů, 25 Mastery Orbs a taky velice štědrých 2 000 drahokamů, což je slušná kompenzace za úvodní investici. Jen se tam člověk musí dolevelovat, než event skončí.

To ale ještě nějakou dobu potrvá, protože všechno začíná až dneska, kdy do Areny dorazí nová edice, Core Set 2020, a s ní i první instance Mastery Passu. V době vydání článku už by měla být dostupná, tak se můžete rovnou pustit do stahování. Nebojte se rotace, zatím by žádná přijít neměla a vaše balíčky jsou tak až do podzimu v bezpečí.

Mimochodem, Core Set rozjede svou vládu nad Arenou režimem Sealed, který potrvá do 26. července. 8. července se k němu přidá tradiční draft (na dva vítězné), který pojede až do podzimu. No a od 19. července do 2. srpna bude k dispozici ranked draft na jeden vítězný, kam si lístek můžete zakoupit i pomocí pouhých zlaťáčků.

Snad tedy nová edice nabídne zajímavé nové karty do mety a snad Mastery Pass ještě o maličko zvýší už tak značný požitek, který Magic: The Gathering Arena nabízí.

(Kompletní detaily o novém systému najdete zde, všechny karty Core Setu 2020 zde.)

 

Nejnovější články