Malá ošklivá krabička PC Classic vám umožní pohodlně hrát DOSové hry
zdroj: tisková zpráva

Malá ošklivá krabička PC Classic vám umožní pohodlně hrát DOSové hry

14. 11. 2018 13:33 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nejen Nintendo a PlayStation mají zájem o retro. Nyní se k miniaturním konzolím přidává i miniaturní počítač PC Classic, který cílí na nostalgiky s herní historií sahající do 80. a 90. let minulého století. Pokud vám tedy nestačí různé emulátory dělající totéž, můžete si pořídit speciální krabičku.

PC Classic vzniká ve firmě Unit-e, která se specializuje na různý retro hardware a hry. Miniaturní PC nemá být uzavřenou platformou jako například PlayStation Classic, který přijde s 20 hrami a hotovo. PC Classic cílí na 30 her v základním balení, ale další bude možné dokupovat. Každá hra bude totiž na malé kazetce.

Smutné je, že tvůrci ještě nepotvrdili žádnou z her. Chtějí je samozřejmě mít plně licencované, což zatím neplatí o žádném ze čtyř ukázaných titulů na překvapivě nekvalitním (doufejme, že záměrně) demonstrativním videu níže. Každopádně Doom, Quake II, Commander Keen 4 a Jill of the Jungle by pro začátek stačily.

zdroj: Archiv

Tvůrci chtějí do základního balení přidat minimálně gamepad, ale rádi by tam měli i miniaturní klávesnici s myší, které zařízení podporuje. A pokud se vám nelíbí zažloutlý plast, v nabídce bude i jiná barva.

PC Classic chystá na konec listopadu crowdfundingovou kampaň, ve které se definitivně rozhodne o jeho budoucnosti. Cena cílí na 99 dolarů (2 280 korun) a datum vydání na přelom jara a léta příštího roku. Tak snad se v kampani dozvíme, jaké hry si na PC Classic legálně zahrajeme, aby byl vůbec nějaký důvod pro koupi.

Nejnovější články