Mantis Burn Racing připomíná naleštěné, moderní Micro Machines
zdroj: tisková zpráva

Mantis Burn Racing připomíná naleštěné, moderní Micro Machines

13. 10. 2016 10:22 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Automobilové závody s kamerou seshora. Zní to jako pořádný anachronismus, jenže přesně tak by se dala v pěti slovech popsat čerstvě vydaná nezávislá hra Mantis Burn Racing. Vyberete si jedno ze spousty odlišných autíček, vizuálně si ho upravíte dle libosti, a už závodíte na pěkně realisticky vypadajících závodních tratích plných ostrých zatáček, nebezpečných skokánků a skrytých zkratek. Škoda slov, mrkněte se na trailer.

Drifty! Kolize! Auta létající vzduchem! Ačkoli tvůrci slibují realistické řízení, na první pohled to tedy vypadá jako pořádně arkádová záležitost. Což ale vůbec nevadí – od hry tohohle typu asi nikdo nečeká fanaticky přesnou simulaci. Což ale neznamená, že Mantis Burn Racing bude bezmyšlenkovitá zábava na pár desítek minut. Kromě povinného multiplayeru a rychlých závodů v ní najdete i detailní kariérní mód rozdělený do sedmi sezón, ve kterých budete postupně vylepšovat svá vozítka, a to jak kosmeticky, tak výkonnostně.

Jak můžete vidět v traileru, auta jsou rozdělená do tří oddělených kategorií, které podle záběrů působí příjemně unikátně. Lehká bugina skáče z kopečku na kopeček jako naftové saranče, sporťák bleskurychlé sviští prachem s břichem přitisknutým k trati, obtloustlá dodávka proráží zátarasy a odpinkává stranou dotěrné soupeře. Na volbě vozidla rozhodně bude záležet, jen je otázka, nakolik se budou lišit jednotlivá auta ve stejné kategorii. Chcete-li to vyzkoumat a třeba se taky zkusit vyšvihnout na vrchol světových žebříčků, máte možnost nehledě na platformu. Mantis Burn Racing vyšla včera na PC, PS4 i Xbox One.   

zdroj: Archiv

Nejnovější články