Metro Exodus vyjde v extrémně limitované edici, které se dočká jen 9 šťastlivců
zdroj: tisková zpráva

Metro Exodus vyjde v extrémně limitované edici, které se dočká jen 9 šťastlivců

10. 1. 2019 15:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na různé limitované edice očekávaných her jsme zvyklí, ale když se objeví až nesmyslně omezené množství velice lákavé krabice plné ručně tvořeného obsahu, pak taková událost stojí za samostatný článek. Obzvlášť v případě, kdy je jedinou cestou k vlastnění takového sběratelského kousku pouhá náhoda (klidně tomu říkejte štěstí). Dmitrij Gluchovskij, autor Metra 2033, vám osobně ukáže, co najdete v Artyom Custom Edition pro Metro Exodus.

Obří ocelová bedna od armádní munice v sobě ukrývá vzácné poklady úzce související s herní adaptací slavného Metra. Asi nejméně překvapivým předmětem je plynová maska s odnímatelným filtrem, který jste v průběhu hraní měnili každou chvíli. Stejně tak jste nesčetněkrát sáhli po svém zapalovači ve tvaru nábojnice. Ve speciální edici je plně funkční.

Funkční jsou i hodinky Nixie v originálním designu. Aby bylo snazší identifikovat vaše tělo, na kterém si pošmákly temné bytosti, zůstanou po vás psí známky s vaším jménem. Nehezké smrti bude pravděpodobně předcházet průzkum okolí za pomoci mapy, kterou před vnějšími vlivy uchrání kožené pouzdro. A konečně na novopečené majitele čeká certifikát podepsaný Gluchovským a Andrewem Prochorovem, tvůrčím ředitelem a spoluzakladatelem studia 4A Games.

zdroj: Archiv

Z deseti beden si jednu ponechají tvůrci ve studiu, zbylých devět se rozešle výhercům. Ke každé přitom povede jiná cesta. Zatím můžete soutěžit o první, přičemž jediné, co pro to musíte udělat, je odebírat newsletter. Podmínky zbylých se postupně objeví na této stránce.

Pokud chcete mít jistotu a nevsázet na extrémně limitovanou a jistě velmi cennou edici, stále máte na výběr z mnoha dalších variant. Kromě standardní se nabízí zlatá edice zahrnující v sobě přístup k budoucím DLC. Edice Aurora nadto přidá steelbook, kovový přebal a artbook. A konečně Spartanskou edici dostanete v sudu spolu s figurkou, pohlednicemi, psími známkami a nášivkami. Ale pozor, v jejím případě nedostanete hru...

Metro-Exodus-Artyom-Custom-Edition-1152x735 zdroj: tisková zpráva

Pokud si předobjednáte jakoukoliv edici se hrou pro Xbox One, dostanete navíc kód pro Metro Redux. S předobjednávkou už moc neotálejte, jelikož Metro Exodus vyjde o týden dřív, než bylo původně plánováno – 15. února. Kdy se svých vyšperkovaných edic dočká devítka vyvolených, zatím není známo, nicméně možnost soutěžit o první z nich se uzavírá 8. února.

Nejnovější články