Metro Exodus vyžene Arťoma z podzemí do rozsáhlé ruské divočiny
zdroj: tisková zpráva

Metro Exodus vyžene Arťoma z podzemí do rozsáhlé ruské divočiny

12. 6. 2017 2:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Série Metro o sobě dala naposled vědět v roce 2014 ve formě Redux verze první hry a pokračování Last Light. A teď se po několikaletém odpočinku zase vrací. Na tiskové konferenci Microsoftu nově oznámené Metro Exodus potáhne opět hlavní hrdina Arťom, se kterým ve hře od 4A Games procestujete velký kus ruské postapokalyptické divočiny.

Cílem Arťoma a ostatních přeživších je prchnout z rozbořených ruin moskevského metra a vydat se na cestu napříč celým kontinentem. Jakkoliv by mohlo něco takového znít jako další hra ve velkém otevřeném světě, opak je pravdou. Na linearitě se sice podstatně ubere, ale sami tvůrci mluví o velkých nelineárních úrovních, namísto o klasickém otevřeném světě.

Metro Exodus má stát a padat především na příběhu, rozprostírajícím se napříč jedním virtuálním rokem. Ve hře tak uvidíte krásy i hrůzy ruské divočiny ve čtyřech ročních obdobích. Nemalá část hry se bude odehrávat na povrchu, jak už naznačuje trailer.

zdroj: Archiv

Trailer sice začíná v interiérech, kdy už v prvních chvílích jasně odkazuje na hratelnost a styl předchozích her. Krátce poté se ale Arťom dostane na povrch, kde ho čeká další souboj, rychlý přesun do jiné části úrovně a odjezd vlakem.

Vedle akce a prozkoumávání má hra nabídnout také „sandboxovou survival“ hratelnost s prvky hororu, což první video demonstruje například sbíráním střeliva z padlých nepřátel či zmíněnou sekcí v interiérech.

O příběhu zatím nevíme prakticky nic. Vývojáři pouze naznačili, že Metro Exodus nebude doslovně kopírovat ani jednu z knih. Do postapokalyptické divočiny se každopádně vydáme příští rok na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články