Microsoft Flight končí pět měsíců po vydání
zdroj: tisková zpráva

Microsoft Flight končí pět měsíců po vydání

26. 7. 2012 13:17 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Kanadský Vancouver není v těchto dnech místo, kde by chtěl každý vývojář na světě žít a pracovat. Hned několik herních studií v této lokaci totiž v poslední době propouštělo, nebo to rovnou balilo a přesouvalo své aktivity jinam. Jmenovitě to byl Rockstar, Capcom a nyní došlo na lidi z Microsoft Game Studios, kteří pracovali na Microsoft Flight a projektu interaktivní Kinect aplikace. Zatímco neoficiální zprávy hovoří o tom, že padáka dostalo 35 lidí a celá pobočka MGS ve Vancouveru tím skončila, v oficiálním vyjádření MS pro Kotaku se praví, že studio má v plánu další projekty, čili neskončilo.

Brzy se to ale celé určitě vyjasní, stejně jako je nyní jasno o dalším osudu Microsoft Flight, což byl pokus o přístupnější zpracování civilního leteckého simulátoru, který se snažil svézt na vlně popularity free-to-play her. Evidentně se to ale hře nepodařilo, proto další vývoj končí, a jestli něčeho, tak se možná komunita dočká vlažné podpory v podobě oprav závažných bugů (kdyby se objevily).

Nový oficiální obsah už čekat nelze, alespoň je ale hra pořád ke stažení – zdarma, pokud vám informace unikla. Recenzi pár měsíců staré hry jsme bohužel nestihli (nejsou lidi vážení), a teď už to snad ani nemá cenu. Možná bychom ale mohli spáchat postmortem a mám takový pocit, že by se nesl v dosti posmutnělém duchu kvůli ztrátě hry, která vůbec nebyla špatná, naopak. Evidentně však Microsoftu nepřinášela vysněné tržby, nehrál ji dostatečný počet lidí, nebo ji naopak hrálo hodně lidí, ale nikdo nic neutrácel za přídavky... Bůh a Microsoft ví, jak to bylo a ani od jednoho z nich se to zjevně v blízké budoucnosti nedozvíme.

 

Nejnovější články