Mistři ze studia Zachtronics vydali další programovací hru MOLEK-SYNTEZ
zdroj: tisková zpráva

Mistři ze studia Zachtronics vydali další programovací hru MOLEK-SYNTEZ

5. 11. 2019 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jak si tak procházím portfolio amerického studia Zachtronics, nemohu jinak než smeknout. Mezi patnácti hrami, které se zaměřují na složité programovací procesy, najdete jednu jedinou, která má uživatelské hodnocení nižší než 90 %. Ale jejich novinku MOLEK-SYNTEZ nečeká podobně „temný osud“ jako Ironclad Tactics. Nebo alespoň to naznačují první ohlasy, které jsou jednoduše stoprocentní.

Pokud jste se s tvorbou Zachtronics ještě nesetkali, pak vězte, že jde o jedny z nejlepších logických her na trhu, u nichž si pořádně zavaříte mozek. Mají velice jednoduché principy, ale provedení požadovaných úkonů není nic snadného. S husinou vzpomínám na své příjemné trápení v geniální hře TIS-100, kvůli které se musíte naučit nový programovací jazyk z několikastránkového dokumentu.

Infinifactory byla zase jejich verze pásové výroby, která se – na rozdíl od většiny jejich tvorby – odehrává ve 3D prostředí. Zachtronics mrskají nové hry jak na tom běžícím páse, každý rok (aspoň) jednu a vždy jde o něco docela jiného. Letos v srpnu vydali dokonce vizuální novelu Eliza a i s tou překvapivě zabodovali.

Ještě zmíním jednu hru a už opustíme historii. Osobně jsem se naposledy dostal k Opus Magnum z konce roku 2017. Snažíte se v ní tvořit alchymistické formule a nechybí ani příběh. Tuto hru vytahuji proto, že mi její principy připomínají nejnovější počin MOLEK-SYNTEZ.

zdroj: Archiv

Téma je trochu podobné, jen teď už nejde o fantasy, ale tvorbu skutečných farmaceutických výmyslů. Budete mít k dispozici různé chemikálie jako benzen, aceton a kyselinu chlorovodíkovou, jejichž chytrým pospojováním vytvoříte malé molekuly s různými účinky.

Cílem je, jako už tolikrát v předchozích hrách, celý proces výroby zautomatizovat pomocí příkazů. Hra následně ohodnotí váš program na základě jeho rychlosti a efektivity a porovná vaše umění s ostatními hráči v žebříčcích. Svůj výtvor můžete dokonce sdílet jako GIF díky zabudovanému editoru.

MOLEK-SYNTEZ je v pořadí již šestou hrou, se kterou jdou Zachtronics nejprve do předběžného přístupu na Steamu, aby si tak pohlídali vybalancování hry. Ale v tomto stavu nevydrží dlouho, jen pouhý měsíc. Hru si můžete pořídit za 8 eur a po vydání cena nestoupne.

Nejnovější články