MMO Age of Conan žije a spouští unikátní časově omezený server
zdroj: tisková zpráva

MMO Age of Conan žije a spouští unikátní časově omezený server

25. 1. 2018 17:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kdyby vám někdo řekl, že svět barbara Conana se přesune na nový server s vlastními unikátními pravidly, nejspíš byste stejně jako já automaticky předpokládali, že mluví o survivalu Conan Exiles. Ale není tomu tak. Wowku podobné MMORPG Age of Conan, které jsem už v duchu považoval za mrtvé, i po deseti letech dýchá, a tak se právě teď můžete pustit do speciálního příběhu zvaného Saga of Zath.

Půjde o nový časově omezený server, kde všichni hráči začnou úplně od nuly a pokusí se ve stanoveném limitu porazit hlavního záporáka, zmutovaného čaroděje jménem Ethram-Fal. Po cestě vás čekají dosud neviděné odměny, například mount v podobě obřího obrněného pavouka, a vy si je po vypnutí serveru budete moci odnést zpátky do hlavní hry i se svou novou postavou.

Funcom se tímhle krokem snaží nalákat jak staré veterány, kteří nyní budou mít motivaci si celou hru projít pěkně od začátku, tak nováčky, co by jinak mohli být vyděšení serverem plným hráčů na maximální úrovni. Kromě pavouka jsou pro pilné válečníky připraveny i speciální zbraně a zbroj a další lákavé odměny.

Jakmile hlavní boss poprvé padne, bude odměněn celý server - úplně všichni hráči, od nejdrsnějších barbarů až po nejzbabělejší sedláky, dostanou pěkný nový plášť. Ovšem jedině ti, kdo zlého čaroděje osobně sprovodí ze světa, se budou moci pochlubit i jedinečným titulem.

zdroj: Archiv

Odměny navíc nebudou omezeny pouze na vaši novou postavu, kterou jste si vytvořili speciálně pro Saga of Zath. Všechno, co získáte, bude duplikováno, takže tituly, pláště i pavouky následně můžete věnovat jedné další postavě z hlavní hry, kam se, jak jsem už psal, přenese i váš nový dobrodruh.

Uvidíme, zda server přiláká dostatek zájemců, aby to celé mělo smysl, od čehož se nejspíš budou odvíjet i budoucí plány studia. Hlavní designér Jon Devers prozradil, že jeho tým by rád časem vytvořil další speciální servery, kde by se dalo pracovat s odlišnými pravidly a odměnami za účelem co nejčerstvějšího zážitku. Saga of Zath každopádně běží už teď a skončí 15. května.

Nejnovější články