Mobilní hity 80 Days a Sorcery vyjdou brzy na PC
zdroj: tisková zpráva

Mobilní hity 80 Days a Sorcery vyjdou brzy na PC

11. 9. 2015 16:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pro PCčkáře nepříliš známý vývojář inkle si našel své publikum na mobilních platformách. Se svojí netradiční cestovatelskou adventurou 80 Days získal několik významných ocenění a teď si ji budeme moct zahrát i na PC a Macu. 80 Days, následováno Steve Jackson's Sorcery!, jsou jen dvě ze čtyř her od inkle, které na PC v brzké době vyjdou. První jmenovaná se na digitálních pultech objeví už 29. září, zatímco Sorcery bude vycházet po epizodách a té první se dočkáme ještě letos.

80 Days je poměrně originální kombinace starých textových adventur se špetkou mechanik z RPGček a strategií, navrch s hromadou možností jak utvářet celý příběh k obrazu svému skrze nepřeberné množství voleb. Dějově jde o kopii Verneova románu Cesta kolem světa za 80 dní, ovšem ve steampunkovém světě, kde se historie odehrála poněkud jinak. Právě díky spoustě příběhů a flexibilních voleb by měl být každý průchod hrou trochu jiný. Tím pádem můžete porovnávat hraní s kamarády, nebo hrát 80 Days pořád dokola a pokaždé by to mělo být alespoň částečně jiné.

Nepůjde přitom jen o obyčejný port 1:1. Vedle upraveného uživatelského rozhraní a ovládání tak, aby sedlo na velké monitory a na PC obecně, má mít nová verze 80 Days také nějaký ten nový obsah. O hře jsme už sice v minulosti obšírněji psali, ale stojí za připomenutí, že kromě objevování barvitého světa se můžete těšit na stovky postav, roleplaying, management předmětů, financí, plánování trasy, prozkoumávání světa... Přiložený trailer už napoví víc.

zdroj: Archiv

Stejně tak vám napoví víc trailer na Steve Jackson's Sorcery! - epizodickou hru, která se těžko popisuje. Částečně jde o fantasy akci, částečně o taktický postup a hodně o moderní pojetí klasického gamebooku. První epizoda Sorcery vyjde ještě letos a další epizody mají následovat zhruba po měsíčních intervalech, ale přesný rozvrh zatím inkle ještě nezveřejnili.

Hlavní úkol zápletky Steve Jackson's Sorcery! není nijak překvapující: musíte získat zpátky ukradenou Korunu králů. A jak se vám to podaří, je už na vás a vámi zvoleném postupu. Můžete si vybrat jestli chcete hrát za chlapa nebo za ženskou, se kterými budete prozkoumávat nádherně ilustrovaný 3D svět z ptačí perspektivy. Svět ale skrývá spoustu nebezpečí, ať už jde o pasti, kouzla, nebo fantasy příšery, se kterými se utkáte ve strategických tahových soubojích.

zdroj: Archiv

S vámi zvolenou postavou odehrajete všechny tři epizody, přičemž můžete celou dobu sledovat nejen vývoj vašeho hrdiny či hrdinky, ale celého příběhu. A hlavně dopady vašich klidně i raných voleb na vyústěný celé zápletky. Vedle traileru se můžete podívat také na několik obrázků do galerie a začít vyhlížet první epizodu, která vyjde ještě letos.

Nejnovější články