Mod roku na ModDB vyhrály Doom, Star Wars a Command & Conquer
zdroj: tisková zpráva

Mod roku na ModDB vyhrály Doom, Star Wars a Command & Conquer

2. 1. 2018 15:46 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S koncem roku neodmyslitelně souvisí zhodnocení těch nejlepších her v různých kategoriích. Naše „Best of 2017“ můžete očekávat v průběhu následujících dnů a týdnů, ale ještě předtím si posviťme na zahraniční web ModDB, který již pošestnácté nechal své uživatele zvolit deset nejlepších modifikací roku z rovné stovky kandidátů. Loni si zlato odnesl masivní S.T.A.L.K.E.R.: Call of Chernobyl, letos patří první příčka Brutal Doom.

Brutal Doom není na poli modifikací žádným nováčkem. Jeho autor, Sergeant_Mark_IV, na něm pracuje již dlouhých pět let a za tu dobu se několikrát objevil v kandidátech tohoto ocenění, ale až teď to konečně dotáhl na přední příčku. A komu to není jasné z názvu, tak vězte, že Brutal Doom dělá z původního Dooma (ne tedy toho předloňského) naprostý masakr.

Nejedná se tedy o nové úrovně, ale novou míru násilí. Mod nabízí hektolitry čerstvé krve, odpadající končetiny, které můžete dále kopat po nepřátelích, střelbu do hlav démonů, která dává větší zranění apod. Snad každý aspekt původní hry se dočkal nových animací včetně efektních poprav, vylepšení se dočkaly efekty ohně, částic, odlesků, stínů a další vizuální vychytávky. Zkrátka a dobře, 25 let stará střílečka vypadá s modem Brutal Doom vážně skvěle.

Druhé místo zaujímá modifikace Star Wars: Thrawn’s Revenge II: Ascendancy. Zatímco oficiální Star Wars Battlefront 2 se v posledních měsících zasloužila o pořádnou kontroverzi sahající až za hranice videoherního světa, modifikace, která je zcela zdarma a neobsahuje žádné mikrotransakce ani lootboxy, si mezi fanoušky vede výborně. Pokud vás láká RTS ze světa Hvězdných válek, která se odehrává po bitvě o Endor, a která stojí na technologii ze hry Sins of Solar Empire: Rebellion, nic vám nebrání stahovat.

star wars thrawns revenge II ascendancy zdroj: tisková zpráva

Poslední místo na bedně patří Twisted Insurrection. Ta, stejně jako Star Wars výše, pouze využívá engine hry, na kterém staví zcela nový projekt. Tentokrát byl použit populární Command & Conquer: Tiberian Sun, na kterém Twisted Insurrection staví úplně novou příběhovou kampaň o 50 misích. Ta sleduje alternativní linku po Tiberian War, kterou nevyhrála strana Global Defense Initiative, ale Brotherhood of Nod. Spíš než o modifikaci se jedná o kompletně novou hru s novými jednotkami, mapami, soundtrackem… Prostě vším.

twisted insurrection zdroj: tisková zpráva

Z dalších modifikací top desítky stojí jistě za zmínku Third Age: Reforged, která předělává Medieval II: Total War do prostředí Středozemě, The Empire At War Remake (jak již název napovídá) kompletně předělávající Star Wars: Empire at War, Age of the Ring si bere za cíl věrně ztvárnit události z Pána prstenů a Hobita v prostředí Battle for Middle-earth II: Rise of the Witch King a Morrowind Rebirth prohlubuje zážitek původní TES: Morrowind přidáním spousty nových objektů a oblastí k prozkoumání. Na zbytek vítězů se podívejte zde.

Nejnovější články