Modifikace Quake 1.5 modernizuje legendu po stránce hratelnosti
zdroj: tisková zpráva

Modifikace Quake 1.5 modernizuje legendu po stránce hratelnosti

21. 1. 2019 16:21 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pokud se vám nechce čekat na nový Doom Eternal nebo Rage 2, případně pokud vám tyto moderní střílečky vůbec nic neříkají, vždy se můžete vrátit k osvědčeným klasikám z devadesátých let. A někdy si tyto průkopníky žánru dokonce i trochu vylepšit. Původní Quake se s modem Quake 1.5 stává o něco plnější hrou, která si ale stále zachovává známou tvář.

Betaverze modifikace Quake 1.5 vyšla před pár dny na serveru ModDB, takže pokud vlastníte původního Quaka, na nic nečekejte a stahujte. Určitě to bude stát za to. Tentokrát nejde o grafický remake v Unity nebo Unrealu, ale o rozšíření herních možností původní hry při zachování „pixelartového“ vizuálu.

Quake 1.5 slibuje opravdu hodně, co se týče nového obsahu. Vaše ruce vybaví novými zbraněmi, ty původní lehce zkrášlí, vylepší jejich animaci, zvuky a obecně pocit ze střelby jako takové. Ruku v ruce se smrtícími nástroji všeho druhu jde nový takzvaný „gore systém“, který se nepostará o nic jiného než větší a červenější masakr.

zdroj: Archiv

Ale to se modifikace teprve zahřívá. Její autoři si posvítili i na vaše protivníky, jejichž řady rozšířili o pár zbrusu nových kousků. Tu a tam uvidíte i jiné nové modely poházené po úrovních. A když už je řeč o úrovních, ani zde nezůstal kámen na kameni. Přibyly žebříky, zničitelné prostředí a další změny, včetně přepracování bossů nebo přidání úplně nových do míst, kde jste je mohli postrádat.

Quake 1.5 tedy odpovídá svému názvu. Nejde o plnohodnotné pokračování, protože se odehrává v úplně stejných, leč notně vylepšených lokacích. Je to zkrátka pěkně naducaný update, který může být jedním z důvodů, proč se vrátit do staré dobré minulosti. A že původního Quaka ještě nemáte? Není nic jednoduššího než si odskočit na Steam a vynechat jeden oběd v restauraci…

Quake 1,5 zdroj: tisková zpráva

Quake 1,5 zdroj: tisková zpráva

Quake 1,5 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články