Mordhau navzdory problémům prodala půl milionu kopií za první týden
zdroj: tisková zpráva

Mordhau navzdory problémům prodala půl milionu kopií za první týden

7. 5. 2019 16:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci multiplayerové řeže Mordhau, která by šla přirovnat například k Chivalry, mají pořádný důvod k oslavám. Po stránce prodejnosti se jí totiž daří víc než dobře a aktuálně se řadí k nejhranějším hrám na Steamu. Nicméně s velkým úspěchem jdou ruku v ruce i nemalé problémy, které se studio Triternion snaží vyžehlit.

„Byla to pořádná jízda, a to za sebou máme teprve 7 dní. Takové přijetí nebylo předmětem ani těch nejdivočejších snů. Mordhau se k dnešnímu dni prodalo 500 tisíc kopií a v jednu chvíli se ve hře sešlo 60 tisíc hráčů. Jde o nepředstavitelná čísla. Pořádně si ještě neuvědomujeme, že je Mordhau mezi nejhranějšími hrami na Steamu,“ stojí v týdenní rekapitulaci studia.

Nečekaný nápor hráčů se bohužel podepsal na stavu serverů, se kterými jsou od vydání doteď stále nemalé problémy. Tvůrci se chystají otevřít další servery v oblastech, kde je největší poptávka. Zároveň pracují na opravě špatného matchmakingu, bugu, který skupinám hráčů zabraňuje připojit se do stejné hry, hledají chyby na mapě a mnoho dalšího.

zdroj: Archiv

Ve své zprávě se zároveň pochlubili s plánovanými updaty. Neřekli sice, kdy se hráči dočkají kterých funkcí, ale pracuje se na dvou nových mapách (obrázky jedné z nich nalezete v galerii výše) a chystají se hodnocené kompetitivní módy, které odstartují duely. Těšte se na nové skiny zbraní a brnění, další možnosti úpravy postav a v neposlední řadě vzniknou i nástroje pro modderskou komunitu.

Mordhau přitom není v early accessu, ale jde o normálně vydanou hru. Najdete ji na Steamu za 25 eur, přičemž si můžete přikoupit DLC se soundtrackem a kosmetickými doplňky. Podle víc než 8 tisíc uživatelských recenzí si hra zaslouží známku 76 %, ale na hodnocení kritiků si ještě musíme počkat.

Nejnovější články