Motorsport Manager vás nechá řídit závodní stáj
zdroj: tisková zpráva

Motorsport Manager vás nechá řídit závodní stáj

19. 5. 2016 12:02 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Hráči a kritiky oceňovaný mobilní titul Motorsport Manager původně vyšel jen na mobilní platformy. Nicméně díky svému úspěchu a kvalitám (což na mobilech nemusí jít ruku v ruce) se podívá i na stolní počítače. Tam se v září pokusí potěšit všechny fandy automobilového závodění a koneckonců i hráče sportovních manažerů. Protože v téhle hře nesedíte v kokpitu formule nebo za volantem, ale řídíte celou stáj jezdců.

Původní tvůrce hry a zakladatel studia Playsport Games, Christian West, oznámil dohodu svého nyní již čtrnáctičlenného týmu se Segou, která hru v září vydá na PC, Mac a Linux. Nepůjde přitom o pouhý port verze pro iOS a pro Android, ale o propracovanější verzi již tak dost obsáhlého titulu.

Hráči se tak budou moci věnovat komplexním přípravám na závod, jež v ideálním případě povedou k vítězství. Závod probíhá kompletně ve 3D a sledovat půjde cvičné kroužení po trati, kvalifikační kola a pochopitelně i samostatné závody, během kterých bude zapotřebí činit bleskurychlá rozhodnutí.

Pokud se zadaří, čeká na vaše svěřence bedna. Připravte se ale na to, že úspěch je ve hře podmíněný patřičnou přípravou taktiky i dlouhodobou správou týmu. Budete se starat o své vozy, upravovat je před sezónou i během ní a zkoumat nové technologie. Jen o technice to ale není a bude tak třeba se starat i o lidský faktor – v tomto případě je řeč o najímání automechaniků a samotných závodníků.

Nadále bude zapotřebí vytvářet závodní taktiku (například plánovat zastávky v depu a přezouvání pneumatik), rozhodovat i o nasazování jednotlivých závodníků apod. Motorsport Manager by měl zprostředkovávat atmosféru závodů od A do Z.

Dopomáhat k tomu bude také simulovaný svět, ve kterém se nevyvíjí jen vaše stáj, ale který je plný týmů řízených umělou inteligencí, která spravuje to samé co vy, tedy najímání zaměstnanců, vývoj nových technologií apod. Motorsport Manager by tak mohl nabídnout velmi unikátní zážitek, který nebude mít velkou konkurenci. Vzhledem k tomu, že už mobilní verze byla povedená (viz Metacritics), myslím, že se máme nač těšit.

zdroj: Archiv

Nejnovější články