My Friend Pedro připomíná střelenou 2D verzi Matrixu
zdroj: tisková zpráva

My Friend Pedro připomíná střelenou 2D verzi Matrixu

21. 11. 2016 11:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když zavítáte na steamové stránky My Friend Pedro: Blood Bullets Bananas, mnoho se toho nedozvíte. Nicméně klíčová slova, která vlastně hru docela dobře popisují, tu jsou. Násilí, balet, slow motion. Protože to je asi tak to nejdůležitější, co si z úvodního videa můžete odnést. Jde o 2D střílečku, která sice působí freneticky, ale ve skutečnosti stojí na estetice akce, která jako by vypadla z taktovky Johna Woo a opravdu naplňuje jeho odkaz „krvavého baletu s pistolemi“.

Hlavní hrdina se elegantně pohybuje dvourozměrnými úrovněmi a nepřátele sestřeluje jak v normálním módu, tak i speciálním akčním, který mu umožní třeba udělat salto a ve chvíli, kdy je v nejvyšším bodu, hlavou dolů, z obouruč držených pistolí pročechrá mozkovou kůru dvojice nepřátel. Přežití je důležité, ale tady jde i o styl.

Pro tvůrčí tým Dead Toast nejde o první exkurz do podobně specifického subžánru a dokonce to není jejich první hra s názvem My Friend Pedro. Tu původní si můžete zahrát tady, a i když je vidět jasný rozdíl v obou titulech, už první Pedro není v některých momentech špatný. Kdy vyjde nová verze je zatím ve hvězdách, ale hra rozhodně není na začátku vývoje. A jak byste čekali, vydají ji fanoušci podobných konceptů z Devolver Digital.

zdroj: Archiv

Nejnovější články