Mysteriózní The Signifier prozkoumá, co se děje ve snech a bezvědomí

20. 3. 2020 7:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zápletka hry The Signifier nezní zas tak šíleně a klidně by za pár (desítek) let mohla být standardem v detektivním vyšetřování. Díky moderním technologiím a pokročilé umělé inteligenci se lidstvu podařilo napojit na sny a stavy bezvědomí, kterými se můžete procházet podobně, jako se už teď procházíme po nejrůznějších světech ve virtuální realitě. Ale sny a bezvědomí jsou o něco děsivější.

Frederick Russell je odborníkem na umělou inteligenci a lidskou psychologii. Tyto dvě přednosti využil při vývoji přelomové technologie zvané Dreamwalker, která do hloubky skenuje mozkovou činnost, nahrává sny a říše vytvořené v bezvědomí a umožňuje uživateli jejich prozkoumání.

Když za záhadných okolností zemře viceprezidentka největší technologické společnosti na světě, je Russell povolán, aby prozkoumal její mysl a odhalil, zda její myšlenkové pochody mohly skutečně vést k sebevraždě, nebo se o její smrt postaral někdo jiný.

The Signifier vypadá jako originálně pojatá detektiva. V pohledu první osoby absolvujete rozhovory ve skutečném světě, přičemž dialogové možnosti budou tím bohatší, čím víc o oběti zjistíte z jejích snů a bezvědomí.

zdroj: Play Me Studio

Vydáváte se proto do pokřivených realit plných vzpomínek, kde nebude jednoduché určit, co je skutečné, co výmysl a co usvědčující důkaz. S odhalením pravdy vám pomůže například schopnost posednout mysl dalších postav, ale nemusí jít nutně o lidi. Můžete se na události podívat třeba z pohledu psa.

Aby toho nebylo málo, tak mimo realitu jste pány času a můžete se libovolně vracet v myšlenkách oběti. Rozluštění případu si vyžádá poskládání vodítek ze všech tří zmíněných dimenzí (sny, bezvědomí a realita), mezi kterými cestujete.

I když se hra tváří hororově, nečekejte lekačky. Strach budete mít zejména z neznáma a hrůzných výjevů lidské mysli. Ale možná ve vás The Signifier vyvolá i pocit studu, když se budete hrabat v soukromé mysli cizího člověka a obírat ho tak o jeho tajemství.

Pokud to pro vás není problém, mysteriózní adventuru si vyzkoušíte na PC „brzy“.

Nejnovější články