Na blížícím se Gamescomu bude vůbec poprvé v historii český stánek s několika domácími studii
zdroj: tisková zpráva

Na blížícím se Gamescomu bude vůbec poprvé v historii český stánek s několika domácími studii

18. 8. 2017 18:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Gamescom patří k největším herním výstavám roku již mnoho let, a dosud na něm chybělo jakékoli výraznější zastoupení české scény. V tomto směru bude letošní ročník opravdu významný, protože vůbec poprvé v historii zde bude stát čistě český stánek. Do jeho útrob se vměstnalo celkem pět tuzemských studií.

Dřívější neúčast stánku s poutákem Czech Republic má své důvody – velká studia jako Bohemia Interactive sem jedou na vlastní triko a malým týmům se to tolik nevyplatí. Tentokrát naštěstí přišel zásah shora, od asociace České hry pod vedením Pavla Baráka, která s pomocí společnosti CzechTrade poprvé spojila různé vývojáře pod jednu střechu.

A které firmy můžete při návštěvě Gamescomu očekávat v hale 4.1 na pozici C14/D15? Jmenovitě Dreadlocks, Hyperbolic Magnetism, McMagic Productions, Perun Creative a StarWell Games. Nikdo z nich samozřejmě nepřijede s prázdnou. K vidění budou jejich aktuální projekty, z nichž některé si budete moci sami vyzkoušet. Jen počítejte s tím, že stánek se nachází v byznysové sekci, takže běžní návštěvníci se k němu nedostanou, leda by měli vstupenku alespoň kategorie Trade Visitor. Podrobnosti najdete na oficiálních stránkách.

Dex zdroj: tisková zpráva

Dreadlocks se tam chystají se svou připravovanou duchařinou Ghost Theory, ale máme se těšit i na novinky týkající se jejich kyberpunkového RPG Dex, a dokonce i roztomilé plošinovky Mimpi Dreams. Abyste se na Gamescomu čirou náhodou nenudili, připravili si pro vás Dreadlocks menší hru v augmentované realitě, ve které hledáte po výstavišti fotografie anomálii. Čím více jich najdete, tím větší máte šanci vyhrát HTC Vive, PlayStation 4 nebo originálku Dex. Appku půjde stáhnout odsud.

Hyperbolic Magnetism můžete znát díky oceňovanému mobilnímu endless runneru Chameleon Run a na svém stánku vám představí novinku Beat Saber – bojově hudební hru ve virtuální realitě. McMagic Productions v čele s Martinem Mastným zde celkem nepřekvapivě ukáží survival Novus Inceptio, Perun Creative zase simulátor života bezdomovce Hobo: Tough Life, který před pár dny vstoupil do předběžného přístupu.

GamescomCZ04 zdroj: tisková zpráva

Poslední ze zúčastněných studií, StarWell Games, mají za sebou mobilní hru Legend of Firefly (bohužel ne ze světa jistého seriálu) a momentálně pracují na dalším mobilním titulu Tribal Heart, kde se staráte o svůj kmen domorodců. Zajímavý je platební model hry – jedná se o strategické MMO, které bude vyžadovat měsíční poplatek 6 dolarů.

První český stánek na Gamescomu je naplněn poměrně zajímavými hrami, které touto cestou snad najdou další fanoušky a pomohou tak jednotlivým studiím v rozvoji. A můžeme jen doufat, že se z českého stánku stane každoroční tradice. Gamescom startuje již příští týden, 23. srpna, a poběží až do soboty.

Nejnovější články