Na evropském udílení cen CEEGA bodovali Češi i Slováci
zdroj: tisková zpráva

Na evropském udílení cen CEEGA bodovali Češi i Slováci

21. 10. 2019 14:57 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

CEEGA, neboli Central & Eastern European Game Awards, neboli ceny her z regionů střední a východní Evropy, znají své vítěze. Ti byli oznámeni v pátek v polské Poznani v rámci konference herního průmyslu a ať už jste Češi, nebo Slováci, můžete se radovat. Každý z těchto států si odnáší nějaká prvenství.

Na počet výher jasně dominuje Polsko. My Brother Rabbit si vysloužil hlavní cenu za zvuk (o což se ucházela i česká hra Jets’n’Guns 2), Book of Demons zvítězila v designu (který tak utekl Space Engineerům), Thronebreaker: The Witcher Tales byl oceněný za příběh, Tanks a Lot se stala nejlepší mobilní hrou a World War 3 si uzmula trůn ve zvláštní kategorii „Čínský výběr“.

Z českých studií zabodovalo Keen Software House a Attu Games. První jmenované si odnáší prvenství v kategorii technologie za Space Engineers, čímž tuto cenu vyfouklo před nosem Bohemce s Vigorem a slovenskému Games Farm s Shadows: Awakening. Attu Games podle poroty vytvořilo takzvaný skrytý klenot, kterým je Feudal Alloy.

Slováci to v Polsku vyhráli s Blood Will be Spilled v kategorii grafické stránky. No a tu vůbec nejdůležitější cenu si odnášejí Slovinci, kteří stvořili nejlepší hru Mordhau a můžou se vytahovat nad dalšími nominovanými, Book of Demons, Green Hell a World of Warships: Legends.

Na závěr jen podotknu, že se porota skládala z 28 lidí. Každý zúčastněný stát vyslal dva zástupce, z nichž jeden musel být z řad novinářů a druhý z průmyslu. Všem výhercům gratulujeme.

Nejnovější články