Na obzoru je další westernové MMO Heat, ve kterém kojíte vlastní i nevlastní děti
zdroj: tisková zpráva

Na obzoru je další westernové MMO Heat, ve kterém kojíte vlastní i nevlastní děti

22. 1. 2019 17:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na vlně úspěchu Red Dead Redemption II se chce svézt nejedno studio. Jen je obrovská škoda, že takové projekty postrádají srdíčko i snahu dotáhnout věci do konce. Vzpomínáte na loňský Wild West Online? Nevypadalo to úplně špatně, nicméně tvůrci tehdy dostáli své reputaci a vydali další špatnou hru, která nemá budoucnost. A podobně na tom může být nové MMO Heat.

Ani studio Codehatch nemá úplně pochvalnou minulost. Nedodělaný vesmírný sandbox Starforge s prvky survivalu, který byl zafinancován přes crowdfunding, se dočkal tak špatné reakce hráčů, že byl nakonec stažen ze Steamu a nyní ho seženete zdarma z oficiálních stránek vývojářů. Ani jejich další hra Reign of Kings není žádný zázrak. Nicméně nespokojených recenzí nebylo ve výsledku tolik, aby hra „musela“ ze Steamu. Ale nedodělaná byla podobně.

A nyní Codehatch představují další megalomanský projekt, který už od pohledu vypadá jako taková menší katastrofa. Působí to jako podruhé zkopírovaná Starforge. I Heat je primárně sandbox s prvky survivalu. Můžete kácet lesy, vyrábět vybavení, stavět domy, postupovat v kariéře, a to až na post náčelníka, guvernéra nebo i prezidenta.

zdroj: Archiv

Ale než se dostanete tak vysoko, pravděpodobně se uchýlíte do lesů, kde si postavíte malou chajdu, nabrknete si postavu druhého pohlaví buď z řad NPC, nebo hráčů, prožijete spolu jiskřivou noc a další den už jste rodičem. Tedy pokud máte dostatečně silné semeno, jak upozorňuje popis na Steamu. Myslelo se i na homosexuální páry, které mohou dítě adoptovat nebo si ho jednoduše vzít od jiných hráčů, když nebudou dávat pozor.

Hrajete-li za ženu, pak je vaší povinností dítě kojit, pokud nechcete být navštíveni sociálkou, která vám batole vezme a nabídne k adopci někomu jinému. Do toho se po světě proháníte na zádech bizona nebo medvěda, masakrujete indiány, stavíte cesty, farmaříte, vaříte… Kdo ví, co dalšího můžete v tomto divném koktejlu provádět.

Nemusí to nutně dopadnout špatně. Kdyby se tohoto úkolu chopilo osvědčené studio, mohlo by v konečném důsledku jít o zábavné MMO. Ale vzhledem k minulosti studia Codehatch a nepěkným záběrům z hraní snad ani nejde nebýt skeptický. Heat se objeví ještě tento měsíc na Steamu v early accessu, tak neříkejte, že jste nebyli varováni.

Nejnovější články