Na obzoru je pokračování hry Detective Pikachu
zdroj: Foto: Legendary Pictures

Na obzoru je pokračování hry Detective Pikachu

30. 5. 2019 7:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

U nás možná zájem o Pokémony už trochu opadl, ale obecně jde stále o obrovský světový fenomén. Roztodivná zvířátka se nedávno vrátila i do kin s mluvícím Detektivem Pikachu, kterého nadaboval Deadpool, chci říct Ryan Reynolds. Tato podivná odbočka se časem dočká i herního zpracování, které naváže na neuzavřený příběh tři roky starého prvního dílu pro Nintendo 3DS.

Z noci na včerejšek se v Londýně uskutečnila tisková konference, během které prezident společnosti The Pokémon Company Cunekazu Išihara odhalil herní plány se značkou Pokémon. Z odstavce výše už víte, že se chystá nová hra Detective Pikachu, tentokrát pro Nintendo Switch. A to je bohužel vše, co o ní v tuto chvíli prozradil.

Detaily nebyly předmětem konference, takže dostáváme jen hrubý obrys nadcházejících věcí. Ve vývoji je ještě jedna hra pro mobilní telefony s operačním systém Android a iOS s názvem Pokémon Masters. Slibuje nový typ zápasů Pokémonů s mnoha známými trenéry z celé historie univerza. Půjde o jednoduchou mobilní hru, o které se dozvíme víc v červnu.

Pokemon Masters zdroj: tisková zpráva

Zbylá dvě oznámení se týkají mobilních aplikací, které souvisejí s již vydanými či plánovanými hrami. Pokémon HOME bude cloudové úložiště, které shromáždí všechny vaše Pokémony pod jednu střechu. Bude podporovat obdobnou službu Pokémon Bank a hry Pokémon: Let’s Go, Pikachu!/Eevee!, mobilní Pokémon GO a chystanou Pokémon Sword and Shield. Pokémon HOME vyjde příští rok na mobilech a Switchi.

Druhá aplikace Pokémon Sleep je vůbec tou nejdivnější. Týká se hry Pokémon GO a má co do činění se spánkem. Bude měřit délku vašeho spánku (možná i kvalitu?) a na základě doby vašeho probuzení nějakým záhadným způsobem ovlivní samotnou hru. Išihara bohužel pořádně nevysvětlil, co přesně bude aplikace dělat, ale spolu s ní v příštím roce vyjde i nové zařízení Pokémon GO Plus +, vylepšení stávajícího zařízení Pokémon GO Plus, které umí navíc pracovat se spánkem a odesílat data pomocí Bluetooth do telefonu.

Pokemon Sleep zdroj: tisková zpráva

Mě taková aplikace spíš děsí, než aby mě vzrušovala. Zavání to sběrem dat o hráčově neaktivitě a vychytáním správných momentů, kdy mu nabídnout něco ne úplně zadarmo. Ale třeba půjde o nadmíru užitečnou věc pro všechny lovce Pokémonů.

Nakonec jen připomenu, že 5. června v 15:00 proběhne další Nintendo Direct, tentokrát 15minutové video věnované jen a pouze chystanému RPG Pokémon Sword and Shield pro Nintendo Switch.

Nejnovější články