Na PS Vita míří trojice japonských RPG
zdroj: tisková zpráva

Na PS Vita míří trojice japonských RPG

15. 4. 2014 11:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Konečně můžeme otevřít dlouho schovávanou lahev šampaňského nebo alespoň nějaké lepší pivo. Trojice japonských RPG pro PlayStation Vita se dočká lokalizace a vydání i v Evropě a je mezi nimi třeba i velmi nadějně vypadající Freedom Wars, o němž jsme už kdysi psali. Ale nejde o jediný kousek, který stojí z trojice her Freedom Wars, Soul Sacrifice Delta a Oreshika: Tainted Bloodlines za pozornost.

Začněme ale u Freedom Wars. Jde o jedinou sci-fi hru z celé trojice. Odehrává se na Zemi roku 102013, kde je každý, kdo se provinil jakýmkoliv drobným zločinem, odsouzen na milion let. Jde o opatření proti přelidnění zdevastované Země, jejíž obyvatelé přežívají v megapolích zvaných Panopticony. Svůj trest si ale každý vězeň může snížit vojenskou službou, jejímž obsahem je boj proti obřím abductorům, co unáší civilisty.

Právě boj s obřími abductory pomocí různých zbraní a taktik by měl být hlavní náplní hry - s monstry se navíc můžete rubat v kooperativním multiplayeru. Čtyři hráči ad-Hoc a osm online mohou spolupracovat na likvidaci abductorů a samozřejmě mají k dispozici různé loadouty apod. Ale chybět by samozřejmě neměl ani řádně procítěný příběh, který ostatně k podobným japonským titulům západní hráče láká primárně.

zdroj: Archiv

Druhým titulem je Soul Sacrifice Delta. Jde o mohutně rozšířenou edici původní Soul Sacrifice, kterou jsme i recenzovali. Delta verze nabízí spousta nových věcí včetně kouzel, archfiendů, lepší grafiky i umělé inteligence a z hlediska příběhu je významné přidání třetí frakce – Grim. Její příslušníci věří v neutralitu a hráči se nyní mohou k jednotlivým skupinám hlásit.

Pokud jste hráli Soul Sacrifice, do Soul Sacrifice Delta půjde přenést uloženou hru a pokračovat dál s vaším antihrdinou. Z oznámené trojice má jediná Soul Sacrifice Delta stanovené datum vydání – 14. dubna.

zdroj: Archiv

Z trojice uvedených her jsem ale nejvíce zvědavý na Oreshika: Tainted Bloodlines, což je ve skutečnosti pokračování titulu z PS One jménem Ore no Shikabane wo Koete Yuke (počtěte si :). Dvojka by ale mátla, ostatně, děj se prý odehrává stovku let po prvním dílu, který stejně vyšel jen v japonštině.

Oreshika: Tainted Bloodlines v mnohém připomíná Rogue Legacy. Odehrává se ve středověkém Japonsku, ovšem notně opepřeném mytologií a tedy v tradiční fantasy stylizaci. Dostanete na starost prokletý klan, jehož členové mají po dosažení dospělosti jen dva roky života.

Na vás pak je, abyste vedli klan k prolomení kletby, čehož dosáhnete rubáním démonů, vylepšováním aktuálních členů klanu a také samozřejmě sňatky s božskými entitami, které vyprodukují zase o něco silnější generaci klanového potomstva. Takže taková sňatková, eugenická fantasy.

Navíc si přiznejme, že tohle starání se o potomstvo, za které budete záhy hrát, bylo vždy ve hrách atraktivním prvkem. Kromě spousty vybavení bude k dispozici osm různých povolání od šermíře po lučištníka. V Japonsku hra vyjde v červenci, verze pro západní trh ještě nemá datum vydání a ani anglický trailer, tak vezměte za vděk alespoň japonským.

zdroj: Archiv

Nejnovější články