Na STALKERu 2 se stále pracuje. První obrázek je toho důkazem
zdroj: GSC

Na STALKERu 2 se stále pracuje. První obrázek je toho důkazem

24. 3. 2020 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

GSC Game World oznámili čtvrtý díl série STALKER už před deseti lety, ale to ještě netušili, jaké krušné období pro ně chystá budoucnost. Studio se rozpadlo, vývojáři odešli do jiných týmů a založili si svá vlastní studia. Ale pak se GSC zničehonic vrátilo, vydalo Cossacks 3 a v půli roku 2018 oznámilo, že se vrací i ke STALKERovi 2. Dostáváme nový obrázek, ale co vše prozatím víme?

Moc toho věru není, ale letošek bude na nové informace bohatší. Pokud se stále jede podle původního dva roky starého plánu, pak by STALKER 2 měl vyjít v průběhu roku 2021, takže je nejvyšší čas vytasit se prvním tajemným teaserem. Tomu ale předchází úplně první obrázek zachycující mlžný les plný vraků, mezi kterými levituje anomálie.

Těžko soudit, zda jde o snímek obrazovky přímo ze hry, nebo jen artwork. Hra by v každém případě mohla být velmi pohledná, jelikož tvůrci protentokrát zvolili nejnovější Unreal Engine, zatímco předchozí hry série běžely na interním enginu. Má to napomoci rychlejšímu vývoji a bude z toho těžit i komunita díky snazšímu přístupu k modderským nástrojům.

STALKER 2 zdroj: GSC

Studio GSC Game World si je vědomé břemena, které nese na svých bedrech a ví, že nesmí zklamat fanoušky. Od pokračování legendární série se čeká hodně a tvůrci se chvástají, že jde o jejich nejambicióznější projekt vůbec, který neudělá odkazu ostudu.

Uším taková slova lahodí, ale jde zatím o pouhý příslib. Vzhledem k dávným potížím studia jsou nyní mezi stěnami jeho kanceláří jiné tváře než ty, které pracovaly na původní trilogii. Snad se ze STALKERa 2 nevytratí duch a atmosféra hororových stříleček, které pomohly definovat žánr survivalu.

Nejnovější články